HEROJ DANA

Neka čeka Gvardiola: Podgoričanin sa srpskim pasošem JOŠ igra za Čuku!

Autor Nikola Janković Izvor Tanjug

"Ovo je moj prvi het-trik i pamtiću ga do kraja života", rekao je momak, koji se odlučio da nastupa za mladu reprezentaciju Srbije.

Izvor: MN Press

Najskupljeg, da.

Jer, ima godinu dana kako je Slobodan Tedić, 190 centimetara visoki centarfor rodom iz Podgorice, potpsiao za Mančester siti, on je danas - u vreme kada mnogi kukaju kako su umorni, kako će se povrediti, kako je pauza bila duga - preorao teren na Banovom brdu, sve dok u nadoknadi vremena nije postigao TREĆI gol i odveo svoj klub u polufinale Kupa.

Čuka na tri kola do kraja prvenstva ima pet bodova zaostatka za četvrtoplasiranim TSC iz Bačke Topole. Do Evrope bi momci Ace Veselinovića mogli i osvajanjem Kupa, prvi put od 2015.

Boba Tedić pokazao je svima kako se igra za svoj klub, čak i kada si potpisao za šampiona Engleske, koji vodi jedan Pep Gvardiola.

"Ovo je moj prvi het-trik i pamtiću ga do kraja života", rekao je momak, koji se odlučio da nastupa za mladu reprezentaciju Srbije.

Njegov kolega iz tabora "orlića", Nikola Čumić (inače i sam prodat Olimpijakosu), zadao mu je težak zadatak golovima u 14. i 23. minutu, za obeshrabrujuće vođstvo Radničkog od 0:2.

Bilo bi i 1:3 u 55. minutu, da Čuka na golu nije imala Đorđa Petrovića, koji je kao "mačka" skočio na šut Stefana Mihajlovića sa 11 metara, odbranio penal i naredio početak sveopšte ofanzive ka kolegi Borivoju Ristiću.

Taj detalj istakao je i Tedić, kolegijalno i drugarski.

"Ðorđe Petrović je odbranio penal na 2:1 za njih, teško da bismo se vratili da nije bilo tako. Ovo je ipak pobeda čitavog tima, svi su zaslužni, borili smo se, zajedno sa momcima na klupi i trenerima. Ovo je moj prvi het-trik, pamtiću ga do kraja života, zaista sam srećan zbog toga. Ali, već razmišljamo o sledećoj utakmici protiv Inđije, nastavljamo našu borbu za plasman u Evrope", zaključio je Tedić, koji je sačuvao loptu sa ovog meča za uspomenu.

"Kao i protiv Vojvodine, slabije smo ušli u utakmicu, lošiji smo bili u prvom poluvremenu. U nastavku smo dominirali, odlično smo odradili presing, nadoknadili smo agresiju koja nam je nedostajala. Po mom mišljenju, zasluženo smo pobedili i ostvarili plasman u polufinale Kupa Srbije", rekao je Tedić posle meča u kom smo dobili drugog polufinalistu posle Crvene zvezde.

U ovom trenutku u Surdulici se ODLUČUJE o trećem, a kasnije večeras bićemo UŽIVO i u Novom Sadu, gde ćemo saznati i poslednjeg učesnika polufinala.