Fudbal

Odustali! U Severnoj Makedoniji "sviran" kraj prvenstva

Autor Pavle Knežević Izvor mondo.ba

Zbog povećanog broj obolelih od korona virusa prekinuta je fudbalska sezona

Izvor: MN Press

Na današnjoj vanrednoj sednici Upravnog odbora Fudbalskog saveza Sjeverne Makedonije (FFM) odlučeno je da se prekine sezona 2019/2020, prenela je agencija "Anadolija".

Razlog za to je celokupna epidemiološka situacija u državi i činjenica da se broj novih pacijenata od Kovida-19 svakodnevno povećava.

"Upravni odbor FFM prihvatio je prijedlog Komisije za takmičenje za prekid takmičarske sezone 2019/2020. u Prvoj ligi i Kupu Makedonije. Prateći zdravstvenu situaciju u našoj zemlji, posebno poslednjih dana i situaciju sa pozitivnim testovima na korona virus potvrđenih kod nekoliko igrača Renove i Škendije, zatim postupak samoizolacije dve nedelje koji bi trebao proći čitav tim Renove, uzimajući u obzir i ograničenje kretanja, kao i zdravstveni protokol za nastavak treninga klubova, Upravni odbor odlučio je da prekine takmičarsku sezonu 2019/2020", navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Makedonije.

"Rukovodstvo FFM saopštilo je odluku službama Evropske fudbalske asocijacije (UEFA), naglašavajući situaciju u našoj zemlji sa zdravstvenog stanovišta i nemogućnost predviđanja vremenskog okvira u vezi s mogućim nastavkom prvenstva. Iz UEFA su poručili da su izuzetno ponosni na našu 'kuću fudbala' uzimajući u obzir činjenicu da se FFM i pored svih izazova trudio da primeni najbolju opciju za nastavak klupskih takmičenja", dodaje se u saopštenju.

O tome ko će predstavljati Sjevernu Makedoniju u takmičenjima UEFA naredne sezone odlučiće se sledeće nedelje posle sednice Komisije za licenciranje klubova.

U Makedoniji je u sredu registrovan 101 novi slučaj pozitivnih na korona virus, što je od početka pandemije drugi najteži dan. Shodno tome, vlasti su u pojedinim regijama, uključujući i Skoplje, posegle za merama ograničenja kretanja kako bi pokušali da zaustave novi talas zaraze.