RADNO U RADNIČKOM

Tončev opet izabran: Radnički nikad neće biti moneta za potkusurivanje!

Autor Pavle Knežević

"Nikada nećemo imati situacije da većina ekipa iz Srbije upisuje tri boda protiv Radničkog kada dođu do naplatne rampe Nais"

Izvor: YouTube/printscreen/South Media

Fudbalski klub Radnički održao je dve vezane sednice skupštine kluba, poslednju u starom i prvu u novom sazivu u petogodišnjem mandatu.

Ivica Tončev ponovo je, jednoglasno, izabran za predsednika kluba, ali je momentalno "zamrznuo" funkciju zbog državne koju obavlja, a za vršioca dužnosti izabran je Dragan Marković Markoni, koji je i do sada bio na toj poziciji.

Funkciju generalnog direktora Radničkog i dalje će obavljati Dejan Propadalo, a predsednik Skupštine ponovo će biti Radan Ilić.

U Radničkom su se pohvalili pozitivnim poslovanjem. U usvojenom finansijskom izveštaju piše da je Radnički između dve sednice prihodovao 80 miliona dinara (ukupni prihodi 340, a rashodi 260 miliona dinara), čemu su doprineli transferi Ranđelovića, Čumića, Pankova i Crnomarkovića.

Klub iščekuje dodatne procente od budućih transfera Pavkova i Jirke iz Crvene zvezde.

Sa nekadašnjim predsednikom Zoranom Bankovićem postignut je sporazum o poravnanju, pa će mu, umesto 23, biti isplaćeno 10 miliona dinara, u dve jednake rate.

Prvi čovek kluba Ivica Tončev bio je zadovoljan odlukama Skupštine.

"Nikada u istoriji kluba nismo imali ovako temeljan i kvalitetan finansijski izveštaj. Radnički je transparentim poslovanjem ostvario ozbiljan prihod, a napravio je i četiri ozbiljna tranfsera koja su tome doprinela. Podsetiću da Radnički pre dolaska ovog rukovodstva decenijama unazad nije uspevao da proda nekog igrača. Igrači koje smo prodali igraju u svojim novim timovima, tako da mi nismo od onih ekipa koje bi te igrače posle šest meseci vraćale u svoje redove i predstavljale ih kao kapitalna pojačanja", rekao je Tončev.

On je ocenio da je ova uprava ostvarila sve što je obećala kada je pre tri i po godine došla u klub.

"Igrali smo dva puta u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a prošle sezone smo bili vicešampioni Srbije. Razdvojili smo na tabeli Crvenu zvezdu i Partizan i to velikom bodovnom razlikom. Ove sezone nam nije išla u prilog odluka da se Superliga skrati. Imamo dobar raspored u poslednja tri kola i smatram da bismo u sedam kola plej-ofa imali velike šanse da se domognemo četvrte pozicije", kaže Tončev i dodaje.

"Čak bih se usudio da kažem i da nam je Evropa ovom odlukom uskraćena. Ipak, mi smo bili u manjini kada se ta odluka donosila i morali smo da je prihvatimo", rekao je Tončev.

On je kazao da je "bilo raznih saplitanja" u poslednje četiri godine, kao i da su postojale "određene strukture" koje ovu upravu nisu želele u Radničkom.

"Ima mnogo onih kojima odgovara Radnički na sedmom ili osmom mestu. Tada smo generalno svima dobri, a kada smo drugi ili treći onda smo problem, pa smo bili svedoci i raznih zluradih kometara na naš račun. Ja ponovo mogu da poručim svima da Radnički više nikada neće biti ničija moneta za potkusurivanje i da više nikada nećemo imati situacije da većina ekipa iz Srbije upisuje tri boda protiv Radničkog kada dođu do naplatne rampe Nais", rekao je Tončev.

"Ono što je najbitnije u celoj ovoj priči je da mi radimo transparentno i to ljudi u Nišu moraju da znaju. Sve je otvoreno za javnost, pa tako i ovaj naš finansijski izveštaj, na koji smo ponosni", dodao je on.

Sastav Upravnog odbora nije pretrpeo ozbiljne promene. Njegov član postao je nekadašnji fudbaler Aleksandar Panajotović. Svi članovi Skupštine dobiće po 40 hiljada dinara, kao nagradu za aktivan rad i dorpinos u ostvarivanju odličnih rezultata, a formirana je i komisija koja će pripremati obeležavanje stogodišnjice kluba 2023. godine.