Fudbal

Loš i lošiji nastavili po starom: OVO niste morali da gledate!

Izvor mondo.ba

I Union i Šalke produžili su niz bez pobede. Uključujući današnji međusobni duel, tim iz prestonice za trijumf ne zna sedam kola, a ekipa iz Gelzenkirhena – čak 12!

Kao što smo i očekivali kada smo ovaj meč videli u rasporedu, on nam nije doneo fenomenalno izdanje nijednog od dva tima. Po mišljenju mnogih, ovo su trenutno dva najslabija tima u Bundesligi.

Možda po imenima i nije tako, ali forma...

Pretposlednji meč 30. bundesligaške runde odigrali su danas Union Berlin i Šalke, a meč je završen - podelom bodova:

UNION BERLIN – ŠALKE 1:1 (1:1)
/Andrič 11 – Keni 28/

I jedni i drugi današnjim remijem, četiri kola pre kraja, produžila su niz bez slasti pobede.

Uključujući današnji okršaj pored "Kuće starog šumara", tim iz nemačke prestonice za trijumf ne zna već sedam kola, a ekipa iz Gelzenkirhena je još gora - čak 12 mečeva nije na svoj konto upisala "trojku"!

Šalke je, poslednju pobedu upisao u prvom kolu prolećnog dela sezone, kada je u Gelzenkirhenu nadigrao Borusiju iz Menhengladbaha.

Bio je ovo treći međusobni okršaj Union Berlina i Šalkea ikad, a prvi koji nije završen pobedom "plavih". Davne 2001. godine u Kupu Nemačke bilo je 2:0, a prošle jeseni u prvenstvu 2:1.

Nakon te runde, "plavi" su se nalazili na petom mestu uz 33 boda, kao ravnopravan kandidat za plasman u Ligu šampiona (isti broj bodova je na čevrtoj poziciji imala i Borusija iz Dortmunda), ali od tada pa do danas, od mogućih 36 bodova, Šalkeu je pripalo - samo pet (!?), pa će tako, praktično je izvesno, čak i nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope za ekipu Davida Vagnera ostati samo san.

Sa druge strane, na poslednjih sedam utakmica u eliti, Union Berlin, za koji danas nije nastupio Neven Subotić (meč gledao sa klupe), od ukupno 21 bod prigrabio je samo tri, ali mu u borbi za opstanak u prilog ide - raspored.

Debitant u elitnom rangu u 32. kolu dočekuje već prežaljeni i poslednjeplasirani Paderborn, dok će u poslednjoj rundi ugostiti Fortunu iz Diseldorfa, od koje trenutno ima četiri boda više i koja se u ovom trenutku nalazi na 16. mestu koje nakon kraja prvenstva vodi u doigravanje za opstanak protiv trećeplasiranog tima Cvajte (na toj poziciji trenutno je HSV).

Robert Andrič je prošlog leta potpisao prvi bundesligaški ugovor prešavši u Union Berlin – a uspeo je da zatrese mrežu na tek 28. meču u eliti i poslije 47 neuspelih pokušaja!

Nemački vezista nastupao je i u drugoj, trećoj i četvrtoj ligi, zabeležio je nastupe i u kupovima i u svakom od pomenutih takmičenja tresao je mreže. Od danas, konačno može da se pohvali i golom u najjačem fudbalskom razredu u Nemačkoj!

Dogodilo se to u 11. minutu, kada je Huan Miranda pogrešio na sredini terena, dopustivši da mu Nigerijac Entoni Udža ukrade loptu i upiše PRVU asistenciju u sezoni (uz dva gola).

Šalke je izjednačio i konačan rezultat postavio u 28. minutu, kada je uputio JEDINI udarac u okvir gola za 90 minuta!

Džondžo Keni je primio loptu od Danijela Kaliđurija, namestio se na udarac van šesnaesterca iskosa sa desne strane, a engleskog defanzivca nije uspeo da izblokira Florijan Hibner.