DERBI SVE REŠIO

PAO SOLUN: Gotovo je, titula se vraća u Pirej!

Autor Nebojša Marković

Fudbaleri Olimpijakosa su pred "krunisanjem".

To je to! Grčki fudbal se u subotu vratio na terene, a već u nedelju možemo da kažemo da ta zemlja ima novog šampiona.

Iako matematički još nije obezbeđena, slobodno može da se istakne - Olimpijakos se vraća na mesto prvaka Grčke!

Nakon dve sušne godine u kojima nisu uspevali da budu najbolji tim u zemlji, posle titula AEK-a i PAOK-a, tim iz Pireja će ponovo podići pehar, a sve posle pobede nad timom iz Soluna - 1:0.

Bio je to veliki derbi grčkog fudbala i prvo kolo šampionskog plej-ofa. PAOK je imao priliku da pobedom makar malo smanji ogromnu prednost Olimpijakosa, ali poraz je učinio da sve postane dodatno rešeno.

Olimpijakos je slavio pogotkom El Arabija na solunskoj "Tumbi", i to posle dobre asistencije Matjea Valbuene, a tom pobedom su crveno-beli došli do 17 bodova prednosti.

Do kraja prvenstva jeste ostalo još devet kola, ali samo teorija drži PAOK u igri za naslov prvaka. Olimpijakos će stići do svoje 45. nacionalne titule.

Lazar Ranđelović je učestvovao u važnom trijumfu Olimpijakosa, ušavši u igru u poslednjih 20 minuta, dok je kod domaćih Živko Živković presedeo meč na klupi.

U gradskom derbiju u Atini, AEK i Panatinaikos su odigrali nerešeno 1:1, dok je ranije u subotu Aris savladao OFI 3:1.

Kako se u grčkom plej-ofu nalazi šest timova, a pet će se kvalifikovati u evropska takmičenja, to će učiniti svi pomenuti timovi osim Panatinaikosa, kluba koji je pod suspenzijom UEFA.

Tagovi