REKAO SVOJE

Rakitić poručio svima: Nemam šta da pričam sa Barsom!

Autor Nebojša Marković

Hrvatski reprezentativac ponovo govorio o temi koja mnoge zanima.

Ivan Rakitić je već mesecima jedna od stalnih tema u Barseloni.

Hrvatski reprezentativac se čitave sezone dovodi u vezu sa odlaskom iz kluba nakon smanjene minutaže, a sada je i sam vezista progovorio o tome kakav je njegov stav.

Rakitić u Barseloni ove sezone nema tako bitnu ulogu kao prethodnih godina, a još ranije je govorio da mu je teško zato što ne zna razloge zbog čega više nije u prvom planu.

Pre dva meseca je Hrvat bio u centru pažnje zbog jednog navodno kontroverznog poteza na društvenim mrežama i već odavno se u vezu sa njim dovode klubove poput Sevilje i Atletiko Madrida.

"Razgovarao sam sa klubom pre 10 ili 15 dana i došao sam do zaključka da više nemam šta da pričam sa Barselonom", započeo je Rakitić.

"Razlog je taj što sa klubom imam ugovor do 2021. godine i to je klub u kojem želim da ostanem i za koji želim da igram. Takođe, mojoj ženi i mojim ćerkama je dobro u ovom gradu. Nema razloga da razmišljam o drugim stvarima. Treniram i verujem da ću još ostati u Barseloni", rekao je Hrvat.

On je takođe priznao da je u prethodnom periodu imao i težak period tokom kojeg je dosta smršao.

"Nije dobro kada ne možeš da igraš i naročito kada ne razumeš zbog čega i niko ti ne objasni razloge. Ali poštujem odluke trenera. Ovo je timski sport, ne individualni", zaključio je Ivan Rakitić.

Rakitić je fudbaler Barselone od 2014. i za to vreme je osvojio četiri titule prvaka Španije i Ligu šampiona 2015. godine.