TRAGEDIJA!

Kafuovo bolno sećanje uoči rođendana: Osećam se grozno, prazno...

Izvor mondo.ba

Prošlog septembra preminuo je nastariji sin proslavljenog brazilskog fudbalera.

Izvor: MN Press

Legendarni Brazilac Kafu i jedan od najboljih defanzivaca koje je južnoamerička zemlja ikad imala 12. septembra 1990. godine je debitovao za državni tim, a skoro 16 godina kasnije, prvog jula 2006. godine, završio reprezentativnu priču.

Tokom tog perioda, Kafu je čak 142 puta obukao nadaleko poznati žuti dres, u kom je i dan-danas rekorder po broju odigranih mečeva za petostrukog svetskog prvaka. Iza njega su Roberto Karlos (125), Dani Alveš (118), Lusio (105), Nejmar (101), Robinjo (100)...

Juče - 7. juna - je Kafu ugasio 50 svećica na rođendanskoj torti - ali uz tugu na licu, prisetivši se tragičnog događaja koji ga je zadesio u septembru prošle godine.

Naime, Danilo Felisijano de Moraeš, najstariji sin proslavljenog desnog beka, iznenada je preminuo u 30. godini od posledica srčanog udara nakon što je igrao fudbal sa prijateljima u Kafuovom domu u Sao Paolu.

Mediji u Brazilu naveli su tada da se Danilo požalio da se ne oseća dobro već nakon 10 minuta igre.

Odmah je transportovan u gradsku bolnicu "Albert Ajnštajn", ali je preminuo uprkos ogromnim naporima doktora.

Kafu, jedan od ambasadora Mundijala u Kataru 2022. godine, prisetio se te tragedije u pismu koje je objavio na svoj rođendan.

"4. septembra 2019. godine Bog mi je uzeo sina, koji je imao samo 30 godina. Neke stvari u životu su neobjašnjive... Pokušao sam da ga spasim i pomognem mu, ali mi je preminuo na rukama. Osećam se grozno, prazno... Siguran sam da je Danilo na boljem mestu i da nam se smeši sa neba", poručio je Brazilac, koji je karijeru počeo u Sao Paolu, a nastavio u Saragosi, Palmeirasu, Romi i Milanu, gde je stavio tačku na igračke dane.

Ostavio je značajan trag u svakom klubu za koji je nastupao, a ni u jednom od navedenih misiju nije završio bez bar jednog trofeja.

U rodnoj zemlji najviše ih je osvojio sa matičnim klubom (11), dok je van granica Brazila najuspješniji bio u Milanu (šest), sa kojim je, između ostalog, 2007. godine postao šampion Evrope.

Sa reprezentacijom je dva puta pokorio planetu - 1994. i 2002. godine, dok je dva puta - 1997. i 1999. godine, bio šampion Južne Amerike.