Novi trener na Banjici

U Partizanu sedeo kraj Nikolića i Đukića, a sada kreće sam - u Radu!

Autor Mladen Šolak

Mladi trener, nekadašnji član stručnog štaba crno-belih, preuzeo je "građevinare". Biće to njegov debi na klupi superligaša.

Žarko Lazetić, Branko Mirjačić i Goran Pandurović
Izvor: MN Press

Posle dosta nagađanja oko imena svog novog šefa stručnog štaba, Rad je prekinuo spekulacije.

Novi trener "građevinara" je Branko Mirjačić, nekadašnji trener mladih kategorija tog kluba, ali i ruskog Krasnodara.

Mirjačić je preuzeo ekipu od Marka Mićovića i kako je rekao, "u Radu još samo nije bio ekonom".

On je devet godina radio sa mladim kategorijama na Banjici i izveo na put talente od 1994. do 1997. godišta. Potom je bio u omladinskom pogonu Krasnodara, gde je vodio i tamošnji "B" tim, a radio je i u Partizanu kao pomoćnik Marku Nikoliću i Miroslavu Đukiću.

Možda će vas zanimati

Potom je bio i prvi pomoćnik Predragu Roganu u Spartaku iz Subotice, posle čega je prošle sezone vodio beogradskog drugoligaša, Sinđelić.

"Veoma mi je drago što sam se opet vratio u svoj klub i u svoju kuću. Ovo je za mene emotivan trenutak, jer je ovo klub u kojem sam stasao kao trener u čuvanoj Radovoj 'baraci'. Znam kako diše ovaj klub, znam kakve posebne navijače ima i koliko je poseban u odnosu na ostale klubove", rekao je Mirjačić na promociji.

U trenutku njegovog dolaska, "građevinari" zauzimaju pretposlednje mesto na tabeli, sa samo 15 osvojenih bodova.

"Znam da dolazim u ne baš najboljem rezultatskom trenutku što se tiče Rada, ali opet sam srećan da vidim da u Radovom prvom timu opet ima mnogo mladih igrača koji su ponikli na Banjici. Biće mi izazov da radim sa njima i da dam sve od sebe da vratimo Radu imidž kakav je imao i kakav bi trebalo da ima. Da ga vratimo na staze uspeha".

Izvor: MN Press

Mirjačić je u Radovoj omladinskoj školi bio glavni trener.

"Nisam očekivao ovu šansu. Potajno sam se nadao, bilo je tu moje ime u igri, ali bilo je i dosta kandidata. Rad je veliki klub i svi bi u njemu hteli da rade. Kada sam dobio ponudu, naravno da sam je sa oduševljenjem prihvatio. Svestan sam da je težak zadatak, ali ovo je ponuda koja se ne odbija", dodao je novi šef struke beogradskog kluba.