Poruka komentatoru

Odgovor Milojku Pantiću: Zvezda nije izgubila ništa jer ne navijaš za nju

Autor Mladen Šolak

Sportski komentator se "odrekao Zvezde", a prozvani Dragan Vasiljković "Kapetan Dragan" odgovorio mu je istog dana.

Izvor: MN Press

Nekadašnji sporstki komentator Milojko Pantić oštro je u utorak kritikovao Crvenu zvezdu i njene čelnike jer su nedavno poklonili dres Draganu Vasiljkoviću, "Kapetanu Draganu", koji je ovog proleća odslužio 13,5 godina zatvora zbog ratnih zločina u Hrvatskoj.

Pantić je govorio oštrim tonom, nazivao Dragana Džajića i Zvezdana Terzića "krpama", kao i Vasiljkovića, koji mu je odgovorio u utorak, a tu poruku prenele su "Večernje novosti".

"SLUČAJNI Srbin, večiti Titov Jugosloven, za dom spremni Milojko Pavelić, u akutnom i intenzivnom napadu autošovinizma, rešio je, tačnije nije više mogao da izdrži da se ne autuje: otkrio je "urbi et orbi" da je on u dubini duše uvek bio ljubitelj crveno belih, ali ne Crvene zvezde, već grba Nacističke Države Hrvatske ili popularnije - naših milih kockastih Ustaških suseda!", poručio je on.

Vasiljković je na optužbe da je pucao na sunarodnike Roberta Prosinečkog i Refika Šabanadžovića odgovorio:

"Ja nikada nisam ratovao sa nekakvom "nacijom Roberta Prosinečkog", zar si dragi moj Milojko Paveliću, Ustaška Kockico, u nekom tebi tako svojstvenom stanju delirijum tremensa, doživeo halucinaciju u kojoj si ni krivog ni dužnog Robija Prosinečkog video kao nekakvog Ustaškog Mojsija i Oca Nacije? Nacije Ante Pavelića i ostalih ustaških monstruma, srbomrzaca, srboždera i srbosjeka?

Vasiljković je podsetio na ubijanje srpske porodice u Zagrebu tokom rata, uz poruku da su Milojku Pantiću "daleko bliži ti zlikovci sa kojima se očigledno identifikuje, a na koje sam ja pucao braneći moju domovinu i moj srpski narod od ustaških krvoloka i potomaka rukovodilaca industrijskih pogona za ubijanje srpske dece ispod 14 godina starosti. Setimo se da je samo u Sisku život izgubilo 11.000 srpske dece".

Vasiljković je rekao da Pantić više žali za zlikovcima koji su činili zločine nad Srbima i dodao:

"Nisam čuo da se Milojko Pantić stavio u zaštitu svojih srpskih sunarodnika. Očigledno su mu daleko bliži ustaški sunarodnici. Ma nije vredan komentara. Ne verujem da je Zvezda išta izgubila, ali on je izgubio sve".