Još nema reakcije

Reagovala HITNA POMOĆ: Pozlilo jednom od štrajkača u Čačku

Autor Dušan Ninković

Bivši fudbaleri čačanskog Borca štrajkuju zbog neisplaćenih plata.

Izvor: MN Press

Ne tako davno, fudbalski klub Borac iz Čačka je igrao Superligu, elitni fudbalski rang u Srbiji. Danas u centru Čačka sede i štrajkuju glađu fudbaleri koji su tih godina nosili dres ''zebri''.

Zbog neisplaćenih zarada i odbijanja klupskih i gradskih čelnika da sednu za pregovarački sto, fudbaleri su naterani na radikalan potez, jedinstveni štrajk u svetskom fudbalu. Sve dok ne dobiju svoje pare. Ali,...

Kako prenosi Sindikat profesionalnih fudbalra Nezavisnost na svojoj Facebook stranici, jednom od fudbalera je sinoć pozlilo. Odlučeno je da on prkeine štrajk, da ubrzo bude smešten u hotel, a i da potraži lekarsku pomoć.

''Večeras smo ostali bez jednog štrajkača, nakon intervencije Hitne pomoći je morao da privremeno da nas napusti i smestili smo ga u hotel. Sve je ok i biće sve u redu, a gospoda iz opštine Čačak neka i dalje ignoriše igrače'', napisano je na stranici Sindikata.

Podršku fudbalerima koji štrajkuju pružio je video porukom Nemanja Matić, fudbaler Mančester junajteda, a prvog dana su im u poseti bili i nekadašnji igrači Jagodine, momci koji imaju slične probleme.

Današnji fudbalski klub Borac nije naslednik nekadašnjeg Superligaša, jer je tim koji je igrao elitu ugašen zbog dugova. Tada je ''kupljeno'' mesto u Srpskoj ligi grupa Zapad, a gradske vlasti tvrde da nemaju ništa sa napravljenim dugovima.