Fudbal

Veselinović: Napravili smo jednu grešku...

Autor Pavle Knežević

Trener Čukaričkog nije bio sasvim nezadovoljan posle utakmice

Izvor: MN Press

Trener Čukaričkog Aleksandar Veselinović nije mogao da bude nezadovoljan posle sjajne polufinalne utakmice protiv Vojvodine, iako je njegov tim izgubio 1:0, pošto je na kraju moglo da bude i drugačije.

"Iskrene čestitke FK Vojvodini i mom dragom kolegi Laletu (Nenadu Lalatoviću) na plasmanu u finale i pobedi. Sve pohvale igračima za želju i energiju koju su uložili. Ovo je polufinale opravdalo nivo takmičenja", rekao je Veselinović posle meča.

Možda će vas zanimati

Čukarički je imao svojih prilika, na kraju i ofanzivu, ali je presudilo iskustvo Vojvodine i zaista odličnoj utakmici na Banovom Brdu.

"Odavno završnica kupa nije bila interesantnija, ponavljam reči Sava Miloševića da su u polufinalu četiri najbolje ekipe. Vojvodina je zasluženo pobedila, ali mislim da smo prvo poluvreme odigrali kako smo hteli, u pravom ritmu. Ipak, napravili smo jednu grešku: ostavili smo Nikolu Drinčića samog i primili gol. Ali, sveukupno sam zadovoljan prvim poluvremenom", rekao je Veselinović.

On je ocenio da je tim i u drugom delu igrao "kako je trebalo", ali zna i u čemu je tim grešio.

"Žurili smo previše i bila je klasična situacija da je iskustvo presudilo nad mladošću. Žurili smo, nismo uspeli da uspostavimo ritam, dominirali smo, a Vojvodina se povukla, što iskusne ekipe i rade, a mi nismo koristili prostore i kvalitete", rekao je Veselinović.

I on je bio pun hvale za utakmicu.

"Veoma mi je drago kada u našem fudbalu imamo ekipe koje su ovakvog opredeljenja. Nemamo dilemu da igramo hazarderski, nekad platimo cenu, dobijemo 'po ušima', ali morate da istrpite… Da ne bude 'ja tebi vojvodo, ti meni serdare', moram da kažem da ne bi bilo nezasluženo da smo se mi plasirali u finale", rekao je Veselinović.