SEZONA IZ SNOVA

2017. u trećoj ligi, 2020. u Evropi: Kakav uspon TSC-a!

Autor Milutin Vujičić

Neobičan slučaj u srpskom fudbalu.

Izvor: MN Press

TSC juče nije igrao utakmicu, ali je "ispisao" istoriju!

Fudbaleri kluba iz Bačke Topole i zvanično su se plasirali u 1. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope naredne jeseni. To je potvrđeno rezultatima Kupa Srbije, pošto su se u finale plasirale ekipe koje trenutno drže drugu i treću poziciju na tabeli Superlige - Vojvodina i Partizan.

Možda će vas zanimati

To je naravno odgovaralo TSC-u, koji je trenutno četvrtoplasirani, pošto ta pozicija donosi plasman u međunarodna takmičenja u slučaju da Kup osvoji neko ko već ima učešće u Evropi.

TSC je tako nagrađen za izuzetnu sezonu u Superligi, prvu u istoriji!

Klub iz Bačke Topole počeo je da beleži velike uspehe od kada je u klub "ušao" mađarski premijer Viktor Orban, pre svega što u ovom gradu živi veliki broj Mađara, pa je tako u međuvremenu izgrađena velepena fudbalska akademija, trenutno se gradi i stadion...

TSC je u sezoni 2016/17 bio učesnik trećeg ranga srpskog fudbala, igrali su Srpsku ligu Vojvodine i bili na trećem mestu, ali su zbog finansijskih problema odustali Bratsvo 1946 i Omladinac iz Novih Banovaca. To je iskoristio TSC i plasirao se u Prvu ligu Srbije. Nisu u prvoj sezoni uspeli da se domognu Superlige, bili su četvrtoplasirani, ali su već naredne bili najbolji u drugom rangu srpskog fudbala.

Možda je ključan bio dolazak Nenada Lukića, iz direktnog rivala Inđije tokom zimskog prelaznog roka, pošto je doneo prvo ulazak u Superligu, pa onda i u Evropu...

Izvor: MN Press

Ove sezone u najvišem rangu domaćeg fudbala blista napadački tandem Silađi - Lukić. Prvopomenuti, koga čak zanima i dres reprezentacije Mađarske, postigao je 16 golova i prvi je strelac takmičenja, dok godinu dana stariji Lukić ima 15 i osam asistencija.

Nisu njih dvojica jedini zaslužni što će "Bećar bojsi" naredne jeseni gledati međunarodni fudbal, videćemo tačno gde, pošto je trener Zoltan Sabo okupio izuzetno iskusan sastav.

Igrali su cele sezone direktan fudbal, hrabro, a da imaju visoke ambicije pokazuje i to što se sa Crvenom zvezdom "otimaju" za mladog fudbalera Inđije koji je ove sezone "eksplodirao" i privukao pažnju mnogih - Mihajla Banjca, dok su već doveli talentovanog Srbina iz Ajaksa.

Videćemo kakvu će ekipu TSC spremiti za jesen, ali u odnosu na druge timove imaju luksuz da možda ne moraju tek tako da rasprodaju, stabilniji su finansijski...

Tagovi