ODLUKA!

Zaokružite 17. jun na kalendaru: Rešava se sudbina UEFA takmičenja!

Autor Milutin Vujičić

Aleksandar Čeferin i njegovi saradnici će poslednji preseći...

Skoro svi su doneli odluku o nastavku ili kraju sezone, samo se čeka UEFA!

Evropska "kuća fudbala" će održati sastanak Izvršnog odbora 17. juna, i ovoga puta preko video-poziva, a najvažnija tema dnevnog reda biće sudbina Lige šampiona i Lige Evrope. Takmičenja su prekinuta sredinom marta, a od tada je neizvesno šta će se desiti...

Možda će vas zanimati

UEFA će odlučivati šta će biti sa Ligom šampiona i Ligom Evrope, koje su prekinute u osmini finala, a nezvanično bi sve trebalo da bude odigrano po ubrzanom formatu u avgustu.

Finale Lige šampiona bi trebalo da se igra u Istanbulu, a finale Lige Evrope u Gdanjsku, ali je UEFA prošlog meseca objavila da se trenutno razmatra "niz opcija" za oba takmičenja, što bi moglo da znači i promenu formata.

Spekuliše se da bi preostale faze mogle da budu odigrane na jednom mesto, kao i da dođe do skraćivanja četvrtfinala i polufinala na po jednu utakmicu, umesto dve kako se igra.

Još bi trebalo da se odigraju četiri revanš utakmice osmine finala Lige šampiona, dok su Atletiko Madrid, PSŽ, Atalanta i Lajpcig već osigurali mesto u četvrtfinalu. Što se tiče Lige Evrope, dva para moraju da odigraju i prvu i drugu utakmicu, a moraju se odigrati sve revanš utakmice za ostale parove.

Gradonačelnik Madrida je u utorak izjavio kako španski glavni grad pregovara da bude domaćin fiala Lige šampiona ako Istanbul odustane.

Odlučivaće se takođe i o gradovima domaćinima EURO2020, pošto navodno neki odustaju.