SADIK PRESREĆAN

"Duh sa sekirom": Ne znam šta znači izgubiti od Zvezde!

Nigerijski fudbaler Umar Sadik i dalje je fudbalska tema broj 1 u Srbiji posle sjajne partije u dresu Partizana u polufinalu Kupa Srbije protiv Crvene zvezde.

Izvor: MN Press

Član uprave Partizana Ivica Iliev, koji je za mandata sportskog direktora doveo nekolicinu fudbalera oko kojih su postojala podeljena mišljenja, posle pobede crno-belih u polufinalu Kupa Srbije nad "večitim rivalom" Crvenom zvezdom, slavodobitno je konstatovao da se pokazalo da su "mnogi stručnjaci pogrešili kada su osporavali i njega i te igrače".

U razgovoru sa novinarom Željkom Pantićem, koji je pravio paralelu fudbalske utakmice i stripova u kojima se junaci bore protiv takozvanih "crvenih mundira", upitao je Ilieva sa kojim bi strip junakom uporedio Umara Sadika - sa Blekom Stenom, Komandantom Markom ili Zagorom? Iliev se nasmejao i odgovorio: "Pa, možda najviše sa Zagorom, 'Duhom sa sekirom'".

Sadik je razvukao osmeh posle utakmice, deleći radost sa saigračima. Njegov slalom kroz odbranu Crvene zvezde i pogotovo "lomljenje kičme" Degeneku, danas svi pominju, a to je, zapravo, bio i odlučujući trenutak nakon asistencije Bibrasu Nathu, koji je postigao pobedonosni gol.

"Za mene je do sada ovo najvažnija utakmica u dresu Partizana. Poklopila se naša želja, motiv, igra i prisustvo navijača. Ovo je Partizan, kao što je ono bio Partizan kakvog ste gledali u Ligi Evrope. Nije uvek lako, treba se izboriti sa raznim stvarima i naći motiv, ali mi baš kad treba opet dokažemo zašto smo pravi", rekao je Sadik danas za klupski sajt.

Upitan kako se oseća kao najbolji igrač polufinalnog derbija, odgovorio je:

"To je savršen osećaj, ali samo kada vaš tim pobedi. Toliko sam uživao juče i danas, da još osećam adrenalin! Ne želim da znam kako je kad izgubite, jer ja do sada od njih nisam izgubio nijednu utakmicu".

Presrećan je što mu navijači skandiraju ime.

"Ljudi me vole i veoma sam srećan zbog toga. Već sam govorio da sam se ovde prvi put susreo sa tom količinom navijačke strasti i ljubavi prema igračima. Ali, kad se izgubi, nije lako i to se isto oseti".

U finalu Kupa Srbije, Partizan će braniti trofej protiv Vovjodine.

"Pre finala sa njima igramo i u Superligi, tako da ćemo se dobro spremiti i dati svu svoju energiju da odbranimo Kup", poručio je Umar Sadik.