Fudbal

Čim osvoji titulu, Van Dajk će postati najplaćeniji u istoriji "redsa"!

Autor Pavle Knežević Izvor mondo.ba

Liverpul planira da sa Van Dajkom potpiše novi, petogodišnji ugovor

Čim Liverpul potvrdi titulu šampiona Engleske, prvu nakon tri decenije, Virdžil van Dajk postaće najplaćeniji fudbaler u istoriji kluba!

Prema navodima lista San, holandski defanzivac potpisaće novi, petogodišnji ugovor sa klubom sa Enfilda, a to će se dogoditi kad puleni Jirgena Klopa i matematički obezbede osvajanje titule, za šta im je potrebno još šest bodova.

Pomenuti list navodi da lider Premijer lige i još uvek aktuelni šampion Evrope strahuje da bi Van Dajk mogao da dođe u iskušenje da pređe u redove Pari sen Žermena kao zamena za Tijaga Silvu, zbog čega Liverpul želi da se osigura što je moguće prije.

Stub odbrane Liverpula trenutno zarađuje 180.000 funti nedeljno, ali bi po novom ugovoru zasenio Mohameda Salaha, koji trenutno najviše zarađuje u klubu, tako da bi mu nedeljna plata bila 220.000 funti.

Seniorsku karijeru Van Dajk je počeo u Groningenu, a tokom boravka tamo suočio se sa teškim zdravstvenim problemima.

Uspeo je da ih prebrodi, pa je 2013. godine, na insistiranje Nila O'Lenona, potpisao za Seltik, odakle je 2015. godine stigao u Sautempton.

Početkom 2018. godine stigao je u Liverpul, sa kojim je 2019. godine osvojio titulu evropskog šampiona, a iste godine je izabran za najboljeg fudbalera Evrope u izboru Evropske fudbalske federacije.