Komšijski derbi

Zmaj preleteo Banjicu, Voždovac NIŽE POBEDE!

Autor Dušan Ninković

Treća u nizu, za izrazito mlad tim Voždovca.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Sjajna serija Voždovčana. Trebalo je samo da stignu do prve pobede, da prekinu od zimsku agoniju, pa da sve krene na bolje.

Zmajevi su u okolini, na Banjici do koje im ne treba mnogo letenja, savladali domaći Rad za treću ligašku pobedu u nizu.

RAD - VOŽDOVAC 0:2 (0:0)

/Hajdin 56, Stoisavljević 79/

Prvi deo igre nije bio preterano sadržajan, ali su u nastavku klinci sa krova tržnog centra opravdali ulogu favorita. Iako nemaju previše iskustva, na poslednjih nekoliko mečeva pokazuju kvalitet i da bi naredne sezone mogli da budu prijatno iznenađenje.

Jovan Damnjanović se ponovo opredelio za izuzetno mladu postavu, a to je i ovog puta donelo rezultat. Ipak, sve je postalo mnogo lakše kada je Veljko Trifunović dobio drugi žuti karton.

Ofanzivac domaćeg tima je bio neoprezan, ostavio je saigrače na cedilu, a gosti iz iste opštine su uspeli to da kasne.

Prvo Stefan Hajdin, rutinskim i hirurški preciznim udarcem nakon povratne lopte Jankovića, a nekoliko minuta kasnije i Dragan Stoisavljević, fudbaler koji je ušao samo desetak minuta ranije.

Bila je to potvrda rutinske pobede voždovca, definitivno kvalitetnijeg tima. U Radu, koji od pre nekoliko dana ima novog trenera, će morati mnogo da se radi tokom predstojećeg leta.

Rad: Marković, Dobrijević (od 86. Nikolić), Bašanović, Milošević (od 86. Dedijer), Busnić, Zogović (od 78. Ilić), Lazarević, D. Živković (od 61. Damjanović), Trifunović, Trninić, Kaluđerović (od 86. Kovačević)

Voždovac: Ilić, Milosavljević, Cvetičanin (od 54. Živojinović), Zličić (od 69. Stoisavljević), Mikić, Stuparević (od 85. Radulović), Ajdinović, M. Živković (od 84. Jakovljević), Pejčinović, Hajdin, Janković