TAČKA NA DERBI, SLEDI TSC

Derbi dao Stankoviću odgovore, ali ne i on novinarima

Autori Jovan Terzić Pavle Knežević

Trener Crvene zvezde još jednom o porazu u polufinalu Kupa, kao i predstojećem prelaznom roku

Izvor: MONDO/Jovan Terzić

Teško da pobeda protiv TSC-a - bez obzira na sjajne igre debitanta u superligaškom društvu i izboreno mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope - može da ublaži ljutnju Zvezdinih navijača zbog poraza u polufinalu Kupa od Partizana, ali dobra partija izabranika Dejana Stankovića sigurno bi popravila trenutno raspoloženje na stadionu Rajko Mitić.

Utakmica u Senti, gde će TSC u nedelju (16.30, TV Arena Sport) ugostiti trostrukog uzastopnog šampiona zbog radova na svom stadionu u Bačkoj Topoli, nema rezultatski značaj pošto su gosti već upisali 31. titulu u istoriji kluba, a domaćini obezbedili četvrto mesto koje im donosi istorijski izlazak na evropsku scenu.

Ta rasterećenost na obe strane trebalo bi da donese kvalitetnu utakmicu, a uz to i trka dvojice napadača TSC-a, Vladimira Silađija i Nenada Lukića, za najboljeg strelca lige.

Prvi je dva kola pre kraja na 16 golova, drugi na jednom manje, a među onima koji i dalje imaju šansu da ih preteknu je Zvezdin Mohamed el Fardu Ben sa 13 pogodaka.

Bez obzira na sve to, u centru pažnje konferencije za medije na kojoj su pred gostovanje koje sledi govorili Dejan Stanković i Milan Borjan, očekivano je bio minuli derbi.

"Znam gde smo pogrešili, ali svaka utakmica je novi izazov, novo dokazivanje i važna za svakog igrača kog imam u svlačionici", naglasio je trener crveno-belih i dodao da mu je derbi dao određene odgovore o igračkom kadru kojim raspolaže, a koji sigurno čekaju promene tokom leta.

"Dobio sam baš dosta odgovora, ali to je za unutrašnju analizu".

IZ HUMSKE PRAVO KUĆI - POGNUTE GLAVE

Da li ste odmah posle derbija imali neki sastanak sa rukovodstvom kluba ili možda navijačima, upitan je Stanković tokom konferencije? "Ne, išao sam odmah kući. Pognute glave, ali kući".

Nije, ipak, Stanković želeo da detaljiše.

"Znam da vas mnogo interesuje ta faza i imena. Ja sam sa klubom na istoj talasnoj dužini kada su u pitanju imena koja treba da ostanu, radimo na tome ko je taj ko može da iznese pritisak igranja u Crvenoj zvezdi".

Utisak je da je među pojedinim igračima crveno-belih došlo do zasićenja posle tri uzastopne titule, dva igranja Lige šampiona i šesnaestine finala Lige Evrope.

Potvrdio je to Stanković, ali opet ostao "zatvoren" za više detalja.

"Ne mogu da kažem ko se jeste zasitio, a ko nije, jer su to stvari koje se rešavaju unutar svlačionice. Prvo da završimo prvenstvo, a onda ću ponovo sesti ispred vas pa da pričamo o tome. Neću vam ostati dužan", najavio je i dodao:

"Ja kristalno jasno znam ko je na spisku pojačanja, ali klub poštuje svoje igrače, pa kada se stavi tačka na ovu sezonu krećemo u nove izazove".