SAVO ZAHTEVA KONCENTRACIJU

Pred Partizanom tri NAJVAŽNIJE utakmice sezone, prva bez Stojkovića

Autor Jovan Terzić Izvor Beta

Savo Milošević o preostalim duelima za crno-bele ove sezone.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je arhivirana, sledi Čukarički.

Fudbaleri Partizana posle pobede nad večitim rivalom i plasmana u finale Kupa Srbije dočekuju Čukarički u pretposlednjem kolu Superlige.

Ta utakmica je bez rezultatskog značaja za oba tima, ali Savo Milošević ne dozvoljava svojim igračima da se opuste posle velike pobede. Štaviše, trener crno-belih pridaje veliki značaj predstojećem duelu.

"Ono što nas čeka su tri najbitnije utakmice, svi moramo da budemo svesni da u dobroj meri određuju sezonu i nastavak sledeće sezone, kako ćemo u nju ući. Trudiću se da ovo razmišljanje usadim igračima i da na taj način shvate sutrašnju utakmicu, a onda i dve koje ostaju", rekao je Milošević na konferenciji za novinare.

Nedeljni duel u Humskoj počinje u 19 časov, a posle toga Partizan u poslednjem kolu Superlige igra protiv Vojvodine u gostima, pa sa istim rivalom u finalu Kupa, 24. juna.

Crno-beli će protiv Čukaričkog biti bez povređenog golmana Vladimira Stojkovića, kao i mladog Strahinje Pavlovića koji mora da pauzira zbog žutih kartona, dok je neizvestan nastup Bojana Ostojića koji je, po Miloševićevim rečima, dobio veliku rasekotinu na derbiju, ali i da je imao sreće, jer je moglo biti mnogo gore.

"Nemamo ništa zabrinjavajuće. Verujem da ćemo imati skoro sve na okupu, da pronađemo motiv i pravu taktiku protiv ekipe koja nema takmičarski motiv, ali svi imaju želju i volju da pobede Partizan. Moramo očekivati motivisane protivnike, kada su rasterećeni tad se igra najbolje. Čeka nas jako teška i zahtevna utakmica", naveo je trener crno-belih.

HVALA KOŠARKAŠIMA

Milošević je zahvalio košarkašima Partizana i njihovom treneru Andrei Trinkijeriju jer su došli na derbi da podrže fudbalere. "Oni su ponovo došli da nas podrže prepoznajući situaciju i momenat koji je bitan i za ekipu i za navijače i sve koji vole Partizan. Takva podrška mnogo znači. Imali smo nameru da i mi njih bodrimo, ali korona virus nas je sprečio za sada. Neke ekipe odustaju od Evrolige, imam san da će Partizan igrati Evroligu, a po svemu što je pružio ove godine apsolutno je zaslužio da bude tamo", rekao je Milošević.

Van konkurencije za tim protiv Čukaričkog je i Nikola Lakčević, koji se povredio u prošlom kolu u Subotici.

"U toku dana očekujem konačnu dijagnozu, prvi snimak i prva dijagnoza su loši, pokazuju da se radi o prednjim ukrštenim ligamentima. To je najgora povreda i period pauze je pet-šest meseci. Međutim, njegova klinička slika deluje drugačije, bio je na derbiju, hodao je uz mali bol, dodatne analize će da pokažu koji tepen povrede je u pitanju. Imaće obezbeđen najbolji oporavak i najbolji stručnjak kod nas ili u Evropi će ga operisati, da sanimramo tu povredu i da se što pre vrati spreman", nada se Milošević.

U vezi sa sastavom tima, dodao je da će sigurno biti izmena i da će šansu dobiti igrači koji su imali manju minutažu.

"Probaću da izbegavam velike rotacije, videli ste da to košta, a moramo da učimo iz svojih grešaka. Nećemo puno rotirati. Na treningu ćemo odlučiti ko će igrati", dodao je Milošević.

Kada je Stojković u sredu protiv Zvezde napuštao teren zbog povrede, kapitensku traku je dao Ostojiću, ali je on ipak stavio na ruku mladog Strahinje Pavlovića.

"To je bila odluka igrača na terenu i način da mu se oduže, možda je to najbolji način da se opiše njihov karakter. Pavlović je odavno završio transfer, mogao je drugačije da se ophodi prema obavezama i ekipi, a bio je jedan od najborbenijih. Igrači to najbolje vide, to je odraz ambijenta i stanja i odnosa u ekipi i ponosan sam", naveo je Partizanov trener.