Fudbal

Zvezdin popravni protiv ekipe koja nema poraz OD DECEMBRA!

Autor Jovan Terzić

TSC se nalazi u odličnoj seriji, tako da crveno-bele čeka težak zadatak u Senti.

Izvor: MN Press

Duel TSC - Crvena zvezda od 16.30 u Senti nema rezultatski značaj, pošto su obe ekipe ispunile primarne ciljeve za ovu sezonu, ali očekuje se i te kako zanimljiva utakmica.

Razlog - gosti žele da dobrom partijom i sigurnom pobedom poprave atmosferu posle poraza od Partizana u polufinalu Kupa (0:1), a domaćini da nastave niz bez izgubljene utakmice još od decembra prošle godine (15), odnosno da vežu i sedmu uzastopnu pobedu.

Možda će vas zanimati

Uz to, u jeku je borba za najboljeg strelca lige, a u centru pažnje je tandem TSC-a.

Vladimir Silađi je prvi sa 16 pogodaka, dok je Nenad Lukić dao gol manje. 

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Sigurno je da će Dejan Stanković promešati tim jer pojedini igrači imaju problem sa lakšim povredama (Milan Rodić, Nemanja Milunović, Dušan Jovančić i Ričmond Boaći), Ben je dobio slobodno pošto mu je preminuo otac, a želja stručnog štaba je i da pruži šansu mladima poput Andrije Radulovića, Marka Konatara i još nekih omladinaca. Očekuje se i da zimsko pojačanje koje još nije debitovalo zbog povrede, Seku Sanogo, bude u protokolu za ovu utakmicu.

Predstojeći duel biće treći međusobni za ova dva kluba. U oba prethodna je pobedila Zvezda, prvo 4:1 u Kupu, 21. novembra 2018, a zatim 3:1 u 14. kolu tekućeg prvenstva, 30. oktobra 2019. Strelci za crveno-bele bili su Tomane, Simić i Grabež, koji je postigao autogol, baš kao i Žander na suprotnoj strani.

"Motivisani smo da završimo sezonu na pravi način. Kada nosiš dres Crvene zvezde, niko te ne pita imaš li motiv ili ne - moraš da ga imaš. Ako ti to zafali, onda si pogrešio put. Svaka sledeća utakmica je novi izazov za svakog od nas. Dokazuješ se iz dana u dan. Nije bitno što je prvenstvo gotovo, u ovim mečevima možemo da dobijemo odgovore na mnoga pitanja. Bolje da sad vidimo neke stvari, nego da nam se 'podvuku'. Svaka utakmica je bitna za nas", istakao je Stanković u najavi meča, tokom koje je, ipak, više govorio o minulom derbiju.

Utakmica u Senti mogla bi da bude i poslednja prilika za neke igrače da zasluže trenerovo poverenje da i tokom leta računa na njih. Jer u poslednjem kolu na "Marakanu" stiže Proleter koji je, uz dužno poštovanje Novosađanima, dosta slabiji rival od TSC-a, a i ta utakmica biće slavljeničkog karaktera pošto će se obeležavati osvojena titula.

Priznao je Stanković da se u timu oseća zasićenost među pojedinima zbog tri uzastopne titule i igranja u Ligi šampiona, pa ostaje da vidimo hoće li te reči možda trgnuti neke od "prozvanih", iako ih trener nije imenovao.