Fudbal

Napulj nije video MAJSTORIJU Eriksena, ali jeste slavio: Za trofej s Juveom

Autor Mladen Šolak

Interov vezista postigao gol iz kornera, ali to nije bilo dovoljno za uspeh njegovog tima. Poznati finalisti Kupa Italije.

Juventus je ušao u finale Kupa Italije "nulom" protiv Milana u petak, a u utakmici za taj trofej igraće protiv...

Napolija!

Ekipa Đenara Gatuza pobedila je pre pauze Inter u Milanu 1:0, a u subotu je odbranila tu prednost i ušla u finale, koje će biti odigrano u sredu, 17. juna, na Olimpiku.

Pred praznim tribinama...

Napoli - Inter 1:1 (1:1)

Iako je sjajni vezista gostiju Kristijan Eriksen u trećem minutu dao gol direktno iz kornera, to nije bila najava da će "nerazuri" igrati u svom prvom finalu od 2011. godine.

Konačnih i domaćinu dovoljnih 1:1 postavio je ofanzivac Dris Mertens, koji je u 41. minutu sjajno ispratio kontranapad Lorenca Insinjea, "iz prve" šutirao posle njegovog dodavanja i dao gol koji će zauvek pamtiti.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Belgijanac je tako postao najbolji strelac u istoriji Napolija, jer je to bio njegov 122. gol u dresu koji nosi još od 2013. godine, kada je došao iz PSV Ajndhovena.

Od večeras, "večna" lista strelaca Napolija ovako izgleda ovako:

1. Mertens 122
2. Hamšik 121
3. Maradona 115!

Tim golom, Mertens je osigurao Napolijev plasman u finale, u kojem će igrati prvi put od 2014. godine, kada je osvojio taj trofej.

Nakon tog trijumfa ekipe iz Napulja počela je Juventusova dominacija kupom, pa je ove godine izborio šesto uzastopno finale, a prethodnih pet je osvojio.

Dakle, kada "Stara dama" uđe u meč za taj trofej, ona u njemu i pobedi. Da li će isto biti i ove godine?