Fudbal

Nije igrao za Zvezdu ili Partizan, ali će ga srpski fudbal PAMTITI

Autor Jovan Terzić Izvor Beta

Enver Alivodić završio igračku karijeru.

Izvor: MN Press

Novi Pazar (u pet navrata), Napredak (u dva), Radnički Niš, Čukarički, BSK Borča, kiparski Enosis, Vojvodina, australijski Njukasl i grčki Apolon.

Sve su to klubovi za koje je nastupao 35-godišnji Enver Alivodić, kao i jednom za reprezentaciju Srbije (protiv SAD u San Dijegu, 2017. godine), a koji je u nedelju završio igračku karijeru.

Možda će vas zanimati

Vezista koji je sa Vojvodinom osvojio Kup Srbije 2014. odigrao je poslednju utakmicu na "svom" Gradskom stadionu u Novom Pazaru, gde ga je ovacijama ispratilo 2.500 gledalaca.

Bilo je to u remiju 1:1 sa kragujevačkim Radničkim 1923 kolo pre kraja Prve lige Srbije za tekuću sezonu.

Domaćin je poveo iz jedanaesterca u 47. minutu golom upravo kapitena Alivodića, a konačan rezultat postavio je Nemanja Zdravković u 63. minutu.

"Ostaje žal za pobedom, ali gol za matični klub u poslednjoj utakmici u karijeri je velika stvar za mene. Hvala ljudima iz kluba i navijačima na podršci danas i tokom prethodnih 19 godina. Ovo je izuzetno emotivan trenutak", rekao je Alivodić posle utakmice.

On je za Novi Pazar debitovao u sezoni 2000/2001. na gostovanju ZSK-u iz Valjeva.

Nikada u karijeri nije nastupao za najveće domaće klubove, Crvenu zvezdu i Partizan, iako se svojevremeno dovodio u vezu sa transferom i u jedan i u drugi tabor.