KARMA POSMATRA...

Kad OVAKO tretiraš legende, nije čudo što gubiš 6:0 i ispadaš od Junajteda!

Autor Nikola Janković

Pitanje je da li je ista odluka logična iz ugla fudbalera...

Tokom preskupih pokušaja da osvoji Ligu šampiona pre Mančester sitija, rivalski Pari sen Žermen doživeo je nekoliko epskih neuspeha, poput poraza od 6:0 na "Kamp nou" nakon pobede od četiri gola razlike u prvom meču sa Barselonom.

Projekat katarskih biznismena uspevao je, čak, da ispadne i od modernog Mančester junajteda i to golom sa penala u nadoknadi vremena revanš utakmice u sred Pariza.

Možda će vas zanimati

Kavani je dao 200 golova na 301 utakmici za PSŽ. Više od 300 utakmica igrao je i Tijago Silva, dugogodišnji kapiten tima..

Na tom putu, moralo je da bude i neprijatnih rastanaka sa "krivcima", a zbog načina na koji se aktuelni šampion Francuske "zahvaljivao" trenerima i igračima - delovalo je da će, u jurnjavi za uspehom, uslediti samo još spektakularniji neuspeh.

Malo toga promenilo se u Parizu do danas, kada Francuzi gledaju u komšiluk u potrazi za fudbalskim utakmicama, još besni zbog odluke političara da prekinu takmičenje još u ranoj fazi pandemije korona virusa.

To je francuske klubove, konkretno Pari sen Žermen, dovelo u poziciju da bez takmičarskih utakmica, ali i bez sklopljenih ugovora za narednu sezonu, pripremaju tim za završetak Lige šampiona u sezoni 2019/20.

A, to je tek u avgustu, dva meseca nakon što će dva trofejna prvotimca, od kojih je jedan kapiten, postati slobodni igrači. Tijagu Silvi i Edinsonu Kavaniju poručeno je da ne očekuju nove ugovore od kluba, ali da se od njih očekuje da igraju za klub u završnici Lige šampiona!

Ugovori ističu i Tomasu Menijeu, Lajvinu Kurzavi i Eriku Čupo-Motingu.

Bila ova poruka moralna ili ne, ona podrazumeva i da dvojica veterana odustanu od pregovora i potpisa za naredne klubove, da zapostave brigu o završetku karijera i ostanu na raspolaganju trener Tomasu Tuhelu - spremni na sva odricanja koja podrazumeva profesionalno bavljenje fudbalom, samo bez profesionalnog ugovora.

"Liga šampiona je još na vidiku i ideja je da oni budu u našem timu u tom takmičenju. Ali, način na koji to možemo da uradimo još nije jasan", naveo je sportski direktor kluba, Leonardo.

PSŽ se plasirao u četvrtfinale Lige šampiona neposredno pre prekida sezone zbog pandemije korona virusa.

"Moramo da donesemo logičnu odluku, u ekonomskom smilu, ali i sa ciljem da vidimo novu generaciju fudbalera", rekao je Leonardo.

Pitanje je da li je ista odluka logična iz ugla fudbalera...