KAKO VALJDA?

"Dvojka" u Lazarevcu: Zlatibor ušao u Superligu, VALJDA!

Autor Nikola Janković

Fudbaleri Kolubare propustili su veliku šansu pred svojim navijačima.

U Lazarevcu - šok!

Derbi vredan plasmana u viši rang završen je tužnim razlazom domaće publike sa stadiona: Kolubara - Zlatibor 1:2 (0:0)!

Posle isključenja kapitena "rudara" Nikole Vasiljevića, kojem je glavni sudija Danilo Grujić pokazao direktan crveni karton u 41. minutu, Predrag Ristanović podelio je prave savete svom timu na pauzi, pa je usledila realizacija.

Ifet Đakovac u 47. i Milan Ilić u 83. minutu zakazali su burno slavlje u svlačionici za gostujuće timove..

Možda će vas zanimati

Igralište FK Zlatibor u Čajetini prima 1.040 navijača i ima simpatično ime - "Švajcarija". Klub se u sezoni 2013/14 takmičio u Zlatiborskoj okružnoj ligi, petom rangu takmičenja, a onda započeo nezaustavljiv pohod ka vrhu - po dve takmičarske godine bile su im potrebne u Zoni Drina, Srpskoj ligi Zapad i Prvoj ligi Srbije do istorijskog rezultata

Sa igračem manje na terenu u najvažnijem poluvremenu sezone, uporna ekipa trenera Zorana Milinkovića mogla je samo da ublaži poraz preko Filipa Antonijevića u 86. minutu, a potom čestita gostima na istorijskom plamasmanu u Superligu.

Valjda!

Kako valjda, ako je rezultat poslednje utakmice 29. kola Prve lige Srbije zvaničan i konačan? U haotičnom finišu borbe za plasman u elitni rang takmičenja, klub iz Čajetine samo je jedan od onih koji nemaju stadion koji ispunjava kriterijume Superlige.

Opcija bi mogao da bude stadion Slobode iz Užica, ali je pitanje da li bi to bilo isplativo za klub iz opštine sa nepunih 15.000 stanovnika. Do danas, čelnici belih nisu izneli konkretan stav.

Zlatibor se uz ova tri boda izjednačio sa liderom karavana, Grafičarom, čiji je stadion u fazi renoviranja, pa je došlo do pomalo bizarne situacije nakon odluke Fudbalskog saveza Srbije da četiri tima izbore pravo nastupa u Superligi 2020/21 - na 90 minuta do kraja sezone, dva prvoplasirana ne bi imala pravo nastupa!

U najavi derbija kola, ostavljenog za ponedeljak popodne, Mondo je pisao opširnije o ovoj pometnji nastaloj u doba koronavirusa.

"Kizi" Milinkoviću, posle trećeg poraza kod kuće, a drugog u post-pandemijskom periodu sezone, ostaje gostovanje u Žarkovu u poslednjem kolu za, takođe, prvi plasman kluba u Superligu od osnivanja. "Rudari" su u sezoni 2008/09 već igrali utakmicu vrednu proboja u najviši rang, ali se i tada završilo neslavno - "gore" su otišli Inđija i Sevojno, koje je naredne sezone igralo utakmice u Užicu.

Kolubara (3-4-3): Ostojić - Antonijević, Vasiljević, Bošnjak - Ristović, Milisavljević, Vučetić, Stojanović - Đenić, Kocić, Jovanović. Trener: Milinković.

Zlatibor (4-3-3): Stailković - Jezdimirović, Ilić, Todorović, Anđelković - Dašić, Đakovac, Divac - M. Đokić, Stamenić, L. Đokić. Trener: Ristanović.

Parovi 30. kola:

nedelja

Smederevo - Trajal
OFK Žarkovo - Kolubara
Zlatibor - Budućnost Dobanovci
Sinđelić - Grafičar
Metalac - Novi Pazar
Radnički 1923 - Zemun
OFK Bačka - Radnički Pirot
Dinamo Vranje - Kabel

Tabela: Grafičar 51, Zlatibor 51, Bačka 50, Metalac 50, Kolubara 47, Radnički P. 43, Kabel 42, Novi Pazar 40, Radnički KG 39, OFK Žarkovo 37, Dinamo Vranje 34, Zemun 33, Trajal 28, Sinđelić 25, Budućnost D. 22, Smederevo 22.

*napomena: Kabelu i Smederevu oduzeto je po 10 bodova odlukom Disciplinske komisije FSS.