POGLEDAJTE I SAMI...

"Krađa", "režija", "sramota": Uvrede Danilu Grujiću dok gosti PEVAJU!

Autor Nikola Janković

Izgleda da se juče u Lazarevcu slavio plasman u elitni rang, izgleda i da je Kolubari ostala nada da će predsednik Stević bolje "pucati" penale od kolega iz ostalih klubova zainteresovanih za upražnjeno mesto.

Izvor: YouTube/Screenshoot

Izgleda da je sudija Danilo Grujić baš naljutio navijače, fudbalere, kapitena i trenera Kolubare, a naročito menadžera društvenih mreža ovog kluba.

Izgleda da se u to vreme, prvo na terenu, potom i svlačionici za goste na sveže reviranom stadionu "rudara", slavio istorijski plasman u Superligu, a ne samo pobeda nad rivalom iz vrha tabele.

Izgleda, jer vrh tabele Prve lige Srbije posle derbi meča pretposlednjeg, 29. kola, nedvosmisleno govori o tome da je gost definitivno obezbedio istorijski plasman u Superligu, a da je domaćinu ostala teoretska šansa da, u poslednjih 90 minuta sezone narednog vikenda, na terenu izbori prvu sezonu u elitnom rangu od osnivanja kluba.

Ono što možemo da konstatujemo posle iscrpljujućeg "kopanja" po alternativnim izvorima informacija o događajima na samoj utakmici, pregledanja oskudnog video izveštaja podignutog tek danas na zvaničan YouTube kanal PLS, bezuspešnog pozivanja brojeva telefona dva kluba sa manje i više pouzdanih adresa na internetu, kao i listanja fotki, snimaka i komentara na "zvaničnim" Facebook prifilima jednih i drugih:

a) Čajetina će gledati Crvenu zvezdu i Partizan naredne sezone, doduše ne baš u Čajetini;

b) U Lazarevcu se teško mire sa saznanjem da im, najverovatnije, preostaje borba za "zelenim stolom";

Sezonu 2019/20 obeležio je i postupak koji je Disciplinska komisja FSS jesenas vodila protiv Smedereva i Kabela, nakon prijave koju je poslala UEFA, uz tvrdnje da je narušen integritet fudbalske igre i da su uočene "čudne" uplate na "prelaz" koji se i dogodio - gosti iz Novog Sada su vodili na poluvremenu, domaćin iz zone ispadanja pobedio na kraju. Oba tima kažnjena su oduzimanjem deset bodova, jedni sa tri, drugi sa četiri miliona dinara, ali... Dok je Kabel izgubio pravo da, uprkos kazni, izbori plasman u Superligu, Smederevo nije izgubilo pravo da ispadne u Srpsku ligu naredne sezone...

Način na koji je internacionalni arbitar Grujić vodio jučerašnju utakmicu - "krađa", "režija" i "sramota" bile su ključne odrednice u postu na Facebook stranici lazarevačkog kluba - učinio je da navijači Kolubare samo teže podnesu još jedan bolan poraz u utakmici vrednoj plasmana u Superligu, poput onog u Inđiji u pretposlednjem kolu sezone 2008/2009.

Nišlija je domaćinu podelio četiri žuta kartona u prvih pola časa igre, a u 41. i direktan crveni kapitenu Nikoli Vasiljeviću, koji je - koliko se može zaključiti u "hajlajtsima" - podlegao provokacija i udario protivničkog igrača bez lopte, na svega nekoliko metara od glavnog arbitra. On je do kraja još dva puta opomenuo fudbalere Kolubare, dok su gosti u oba poluvremena dobili jedan žuti.

Besan zbog "mahanja" Grujićevog pomoćnika, Olivera Petrovića, "Kiza" Milinković je umalo i sam isključen polovinom prvog dela igre.

Njegov rival Predrag Ristanović podelio je prave savete "belima" u svlačionici, iz koje je izašla ekipa rešena da iskoristi okolnosti i završi posao istog dana, pa naredne subote "na miru" proslavi najveći uspeh od osnivanja 1945. godine i, ujedno, oprosti se od "Švajcarije" na određeno vreme.

Tako je i bilo.

Ifet Đakovac nije mogao da izabere bolji trenutak da postigne prvi pogodak u sezoni, iako se na to čekalo 29 i po rundi. Tukao je sa distance i nije mogao preciznije da uradi to - lopta se od stative odbila u mrežu, nakon što je u prvom poluvremenu "izabrala" da se vrati u polje posle udarca Luke Đokića.

Kolubara - Zlatibor 1:2 (sport)
Izvor: YouTube/SuperLiga

Milinkovićev tim nije se predavao, prekaljeni centarfor Dejan Đenić imao je dovoljno prilika za pogodak i pre i posle vođstva Zlatibora, ali je drugi gol na meču ponovo primio domaći tim - Miloš Ostojić odbranio je prvi, ali ne i drugi pokušaj gostiju u 80. minutu, kada je lopta praktično "sela" na desnicu Milana Ilića.

Bio je to trenutak koji je odlučio utakmicu, ali Kolubara nije imala nameru da se preda, pa je do poslednjeg Grujićevog zvižduka uspela da ublaži "neublaživ" poraz preko beka Filipa Antonijevića.

Kraj meča bio je i početak verbalnog obračuna domaćih sa sudijom i slavlja gostiju na centru igrališta. Bilo je jasno zbog čega su jedni ljuti, ali u prvi mah nije bilo jasno da li drugi slave plasman u (naj)viši ili samo tri boda na strani, jer je Zlatibor jedan od klubova iz vrha tabele čiji stadioni ne ispunjavaju uslove potrebne za superligašku licencu.

2019/20

Metalac - Kolubara 2:1 Kolubara - Metalac 3:0

***

Kolubara - OFK Bačka 1:0

OFK Bačka - Kolubara 0:2

***

Tabela: ...Bačka 50, Metalac 50, Kolubara 47...

Dan kasnije, uz nekoliko potvrda sa njihove "zvanične" Facebook stranice, može se reći da je Superliga 2020/21 dobila svog prvog "novajliju", a da dilema postoji samo oko toga gde će Zlatibor igrati kao domaćin. Na "Švajcariji" neće svakako.

Ako postoji nešto dobro u svemu za Lazarevčane, to je i dalje nezvanična (ali izvesna) odluka ljudi koji vode Grafičar da ne iskoriste pravo učešća u Superligi naredne sezone, jer im je stadion u fazi rekonstrukcije. Jednako je izvesno da ćemo na leto pratiti otvoreni konkurs za upražnjeno mesto, a od ranije je poznato da će finansije imati velikog uticaja na odluku Fudbalskog saveza Srbije o novom vlasniku licence.

Trener Milinković će pred gostovanje u Žarkovu obaviti svoj deo posla, verujući u poraz Metalca ili Bačke kod kuće i tri boda na strani, a ako se to ne dogodi - penale sa finansijerima ostalih zainteresovanih klubova, poput Novog Pazara, "pucaće" predsednik Kolubare Bojan Stević.

To što je na vreme mislio, pa je po ciči zimi obavio "rudarski posao", pokrio centralnu tribinu, započeo izgradnju nove tribine za gostujuće navijače i osvetlio pomoćne terene - svakako neće odmoći!

FK Kolubara (sport)
Izvor: YouTube/GEM info

Parovi 30. kola:

nedelja

Smederevo - Trajal
OFK Žarkovo - Kolubara
Zlatibor - Budućnost Dobanovci
Sinđelić - Grafičar
Metalac - Novi Pazar
Radnički 1923 - Zemun
OFK Bačka - Radnički Pirot
Dinamo Vranje - Kabel

Tabela: Grafičar 51, Zlatibor 51, Bačka 50, Metalac 50, Kolubara 47, Radnički P. 43, Kabel 42, Novi Pazar 40, Radnički KG 39, OFK Žarkovo 37, Dinamo Vranje 34, Zemun 33, Trajal 28, Sinđelić 25, Budućnost D. 22, Smederevo 22.

*napomena: Kabelu i Smederevu oduzeto je po 10 bodova odlukom Disciplinske komisije FSS.