PRVO LIGA, PA KUP!

Milošević odgovorio Voši: Niš je GROBARSKI grad, svuda imamo više navijača!

Autor Milutin Vujičić Izvor Beta

Upitan da li očekuje "domaćinsku atmosferu", Milošević je rekao da je Niš "poznati grobarski grad", ali da misli da bi njegova ekipa u svakom gradu imala veću podršku od Vojvodine.

Izvor: MONDO/Goran Sivački

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je danas da će njegova ekipa pokušati da se što bolje pripremi za predstojeću prvenstvenu utakmicu protiv Vojvodine iako ona nema takmičarski značaj i najavio je promene u sastavu.

"Ne znam šta da očekujem, kod nas će biti mnogo rotacije, ne znam šta planira kolega sa suprotne strane. Bez obzira na takmičarski deo koji više nije bitan, mi ćemo spremiti utakmicu najbolje što možemo sa ambicijom da ostvarimo što bolji rezultat. To je obaveza svih nas u klubu. Ovaj klub i kada igra prijateljsku mora da igra ozbiljno. Ovo je i dalje zvanična prvenstvena utakmica i takav će biti i pristup", rekao je Milošević na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Partizana igraju u petak od 19 časova u Novom Sadu protiv Vojvodine, utakmicu poslednjeg, 30. kola Superlige Srbije. Crno-beli su obezbedili drugo mesto na tabeli, a Vojvodina ne može da ih pretekne na trećem mestu, pa utakmica gotovo da nema takmičarski značaj.Dve ekipe će sledeće srede igrati u finalu Kupa Srbije.

Milošević je rekao da je zdravstveno stanje u ekipi dobro, osim što je Aleksandar Lutovac dobio temperaturu i neće trenirati niti konkurisati za tim. 

Upitan da li će ekipa biti u karantinu pred finale, Milošević je rekao da je ekipa uvek u karantinu i da će posle treninga odlučiti kakve izmene će napraviti u sastavu za petak. Finale Kupa igra se u sredu u Nišu, a crno-beli će braniti trofej.

"Potpuno mi je svejedno gde je finale, važno je da ekipa bude spremna za finale. Prošle godine smo igrali protiv najvećeg rivala na 'Marakani', pa nismo komentarisali i bunili se nego smo prihvatili i pobedili. Najbitnije je da budemo spremni, zaista se ne opterećujem gde ćemo igrati", naveo je Milošević.

Upitan da li očekuje "domaćinsku atmosferu", Milošević je rekao da je Niš "poznati grobarski grad", ali da misli da bi njegova ekipa u svakom gradu imala veću podršku od Vojvodine.

Novinare je zanimalo i da li treneri jedan od drugog mogu nešto da sakriju u prvenstvu pred Kup.

"Ne puno, ni ja od mog kolege, ni od od mene. Odigrali smo veliki broj utakmica, teško da može da bude velikih iznenađenja. Odlučivaće detalji, trudićemo se da ti detalji budu na našoj strani. Nokaut faza, svašta može da se desi, jedino što možemo je da predvidimo dobar deo toka utakmice, ako to uspemo bićemo u prednosti", rekao je Milošević.

Partizan je u prvom delu pobedio Vojvodinu sa 4:0, a trener crno-belih rekao je da će predstojeća utakmica biti drugačija, pošto je Vojvodina od tada poboljšala igru i igra sa više samopouzdanja.

U toku nedelje iz Olimpije u Partizan stigao je Maki Banjak, a Savo Milošević nije želeo mnogo da govori o tome, već je rekao da je srećan što je klub uspeo da dovede adekvatnu zamenu za Strahinju Pavlovića.

Govoreći o nekadašnjem igraču Partizana Nikoli Drinčiću, koji sada igra za Vojvodinu, Milošević je rekao da će on biti jedna od najvećih pretnji u sredu.

"Poznajem ga dobro sa terena i znam kakav je karakter i na terenu ljudski. Takvi igrači vole da igraju i da su u ritmu, moguće da će da igra i u petak", naveo je Milošević.