COPPA ITALIA

Kad nije Maksa u nadoknadi, onda je sa penala: NAPOLIJU KUP ITALIJE!

Autor Jovan Terzić

Kristijano Ronaldo i Torinezi praznih šaka se vraćaju iz Rima.

Posle mnogo problema koji su zadesili Italiju zbog korona virusa, fudbal je delu stanovništva ponovo vratio osmehe na lica.

Onima sa juga zemlje, koji navijaju za Napoli.

U finalu Kupa Italije, u velikom derbiju: Juventus - Napoli 0:0, penalima 2:4! 

Nismo videli posebno kvalitetan fudbal ove večeri na rimskom "Olimpiku", ali je Napoli bio konkretniji i uporniji da dođe do pehara, svog šestog u ovom takmičenju, a umalo da to uspe i pre penala kada je u nadoknadi Nikola Maksimović šutirao glavom posle kornera, ali je 42-godišnji Đanluiđi Bufon pokazao da i dalje ima fantastičan refleks i na gol-liniji zaustavio loptu.

Nije, ipak, veteran među stativama imao rešenje za snažan šut srpskog reprezentativca sa bele tačke u trećoj seriji penal-ruleta. Nemoćan je bio i na udarce Insinjea, Politana i Milika, dok su prva dva izvođača za Juventus, Dibala i Danilo, bili neprecizni. Prvom je odbranio Aleks Meret, a drugi šutirao preko gola.

Ovo je bilo tek drugo finale Kupa Italije između ovih velikih rivala, a Napoli je pobedio i u prethodnom, 2012. godine. 

Kup Italije, ipak, bio je samo uvertira onome što se dugo čekalo, a to je povratak Serije A. 

Sigurno je da Kristijano Ronaldo i saigrači neće previše žaliti za ovim porazom, jer se od predstojećeg vikenda okreću borbi sa Laciom za "Skudeto". Trenutno su u prednosti jedan bod. 

Što se tiče Napolija, izabranici Đenara Gatuza daleko su od četvrtoplasirane Atalante i mesta koje vodi u Ligu šampiona, ali ih - kao i Juventus, čeka nedovršena osmina finala za ovu sezonu. 

Napoli će pokušati da 7. avgusta eliminiše Barselonu posle 1:1 u Italiji, dok Juventus istog datuma u Torinu ima zadatak da nadoknadi 0:1 protiv Olimpik Liona.