Fudbal

"Luiz je Arsenalov još 12 dana, ali to nije razlog loše partije"

Autor Pavle Knežević Izvor mondo.ba

Oglasio se menadžer brazilskog fudbalera

Prve dvije "post-karantinske" utakmice u engleskoj Premijer ligi igrane su sinoć, a pažnju je privukao okršaj Mančester sitija i Arsenala (3:0).

Pored povrede Sitijevog defanzivca Erika Garsije, koji je morao da bude prebačen u bolnicu nakon sudara sa saigračem Edersonom, ovaj meč obilježio je i odbrambeni fudbaler Arsenala David Luiz, direktni krivac za ubedljiv poraz "tobdžija".

Možda će vas zanimati

Brazilski defanzivac faktički je poklonio dva gola igračima Pepa Gvardiole, a neposredno pre drugog je zaradio i crveni karton, načinivši prekršaj za jedanaesterac, što je bilo više nego dovoljno da ga navijači stave na "stub srama"...

Trener Arsenala Mikel Arteta, koji je prvi put kročio na Etihad nakon odlaska iz Gvardiolinog stručnog štaba, pružio je podršku svom igraču, a oglasio se i Luizov menadžer, Iranac Kia Džurabčijan.

On je demantovao navode da je za krivac tako lošu partiju koju je Luiz prikazao činjenica da mu je 12 dana pre isteka ugovora sa klubom status nedefinisan.

Luiz bi, ističu mediji na Ostrvu, i dalje rado ostao u Arsenalu, ali je sve i dalje "u magli".

"Govorio sam tokom pandemije da je najvažnije da se fudbal vrati, da se vrati odigravanje utakmica i to se, srećom, i dogodilo. Sada je vreme da se razmišlja o budućnosti igrača, o transferima. Konkretno, kada je David u pitanju, govorimo o jednoj kritičnoj tački karijere, kad može još tri-četiri godine da igra na visokom nivou. Naravno da vam je to u podsvesti, ali nije to razlog takvih grešaka na utakmici i loše odigrane utakmice", naveo je Iranac.

Za početak, David Luiz i Arsenal prvo moraju da nađu zajednički jezik za produženje ugovora do kraja takmičarske sezone, odnosno do 25. jula.

To, za sada, nije slučaj, ali je Džurabčijan naveo da bi to trebalo da se sazna do utorka.

"Da li će David Luiz u julu ove godine biti član Arsenala? Saznaćemo do 23. juna", rekao je on.

Nakon sinoćnjeg poraza, Arsenal je na devetom mestu premijerligaške tabele, uz 40 bodova, a sinoćnji neuspjeh mu je prvi u 2020. godini, nakon četiri pobjede i četiri remija.