Gori vatra!

HAOS u Nišu, rat uprave i navijača: Nesrećnici! Mi smo klub za GG3+

Autor Vladimir Sukdolak

Kraj sezone je, a na Čairu se rasplamsao rat između uprave Radničkog i Meraklija.

Izvor: Mondo/ Pavle Knežević

Sezona je završena, a navijači Radničkog iz Niša nezadovoljni.

"Uprava napolje", moglo se čuti u petak uveče na Čairu od strane najvatrenijih pristalica kluba, koji su glas digli protiv prvog čoveka Radničkog Ivice Tončeva.


Pozicija pet, odnosno mesto koje je Nišlije ove sezone ostavilo bez Evrope, očigledno su uticali na to da se među navijačima "Reala sa Nišave" stvori nezadovoljstvo. Definitivno su Meraklije očekivale više posle vicešampionske titule osvojene prošle sezone.

Na povike pristalica Radničkog, reagovao je i sam klub posle meča sa TSC-om, koji su Nišlije dobile rezultatom 3:1 (3:1).

"To ne mogu da rade oni koji tvrde da vole Radnički. Reč je o brutalnom pokušaju preuzimanja kluba od strane nesrećnika koji su za par stotina dinara spremni da skandiraju protiv svakoga. To nikada neće biti ljudi koji će voditi ovaj klub. Ovo nije slika Niša i Nišlija, već ogoljena želja pojedinaca da uđu u Radnički kako bi ga pokrali. Sada bi pojedinci da vode klub jer su shvatili da se ostvaruju sjajni rezultati i da je Radnički finansijski konsolidovan i stabilan. Sada kada je klub oporavljen oni pokušavaju da predstave rukovodstvo kao neprijatelje. Neprijatelje čega? Jakog i moćnog Radničkog koga se protivnici boje? Ovo rukovodstvo Radničkog napravilo je upravo takav klub. Na njihovu žalost pobedili smo TSC, a sa pobedama ćemo nastaviti i naredne sezone koja počinje već za mesec dana", bila je oštra reakcija kluba sa Čaira.

Ali…

Ni navijači nisu ostali dužni, već su dan kasnije izdali saopštenje u kojem su izneli nezadovoljstvom radom uprave. Kako se ističe, najviše im smeta što je Radnički postao kladioničarski klub.

"Svesni smo velike greške koju smo načinili prihvatanjem ovog rukovodstva u trenutku njegovog postavljenja na čelo kluba, 2005. smo već jednom iz potpuno opravdanih razloga sprečili Ivicu Tončeva da od Radničkog napravi kladioničarski klub za igre "prvi daje gol" i "GG3+", ali smo onda, kada su njegovi apetiti ulaskom u politiku porasli na igru prelaza, napravili grešku i dozvolili mu da se vrati u Radnički", navodi se između ostalog.

Izvor: MONDO/screenshot


Navijači Radničkog dodaju da uprava pokušava da manipuliše navijačima.

"Fudbalski klub je u par godina postao eksport-import firma za trgovinu fudbalerima. Od toga da nije bilo većih ambicija od lake zarade govori i nekoliko evropskih izleta kojima je pokušano da se manipuliše navijačima i prikažu se ambicije kluba i rukovodstva. Česte promene trenera ukazuju da je bilo teško naći poslušnike koji bi pronašli časne motive za rad u tako vođenom klubu u kome je neplaćanje igrača vremenom postala normalna stvar", stoji u saopštenju Meraklija.