PORAZ BAŠ BOLI

TRESE SE sever Nemačke zbog UZNEMIRAVAJUĆEG poraza HSV-a!

Autor Vladimir Sukdolak

Hajdenhajm zbog načina na koji je pobedio, šokirao na svom terenu velikana sa severa Namačke i verovatno mu odložio povratak u Bundesligu na još godinu dana.

Ništa od Bundeslige!?

Još jedno kolo velike nade u "Cvajti". Hamburg je sve imao u svojim rukama, čak i puna četiri minuta po isteklu sudijske nadoknade...

Sve je u trenutku palo u vodu. Hajdenhajm je izveo ubitačan napad i u poslednjem trenutku postigao gol za ogromnu pobedu 2:1. Trijumf koji ih je pred poslednjih 90 minuta u šampionatu stavio ispred HSV-a, na mesto koje vodi u baraž.

Na severu Nemačke sada moraju da veruju u čudo i da se nadaju da će prvoplasirana Aremenija Bilefeld imati već neki motiv da sezonu završi trijumfom i da malom Hajdenhajmu uskrati plasman u baraž za popunu Bundeslige. Da, ipak, ne zaboravimo - slavlja narednog vikedna neće biti na stadionima u Nemačkoj, jer navijačima još uvek nije dozvoljeno da prisustvuju utakmicama. 

Ako Armenija odradi posao za HSV, nekadašnji prvak Evrope moraće da pobedi Sandhauzen da bi se vrati na treće mesto.

Finac Joel Pohjanpalo je doneo prednost Hamburgu u 46. minutu i delovalo je da ih ništa neće zaustaviti u derbiju 33. kola Cavjte. Ali, u poslednjih deset minuta dogodio se veliki preokret, kome su kumovali i gosti, tačnije Luis Bejer. Defanzivac HSV postigao je autogol i učinio vrlo dramatičnom završnicu meča.

Mnogi su pomislili da se HSV odbranio, jer je istekao četvrti minut nadoknade kada je Hajdenhajm krenuo ka golu Julijana Polersbeka. Precizni pasovi izbacili su u prvi plan Austrijanca Konstantina Keršbaumera, čiji je precizan udarac u dolji desni ugao bio neodbranjiv.

Izvor: MONDO/PrtScr/soccerway

Hajdenhajm je pobedio u poslednjoj sekundi i verovatno stekao pravo da se bori za istorijski ulazak u Bundesligu.