KO ĆE UMESTO NJIH?

Nova zbrka u Prvoj ligi Srbije: Beograđani ISTUPILI iz lige!

Autor Nebojša Marković

Još jedna promena u saveznom rangu, potvrdila je Disciplinska komisija FSS.

Izvor: mondo ilustracija

Kada je Fudbalski savez Srbije doneo odluku o proširenju Superlige i Prve lige Srbije, odlučeno je i da iz ta dva ranga neće biti ispadanja.

Ipak, jedan klub je ipak odlučio da ode u niži rang.

Radi se o Sinđeliću iz Beograda. Ovaj klub je obavestio FSS da zbog finansijskih problema više nije u stanju da se takmiči u Prvoj ligi Srbije, time zatraživši od srpske kuće fudbala da od naredne sezone nastupaju u Srpskoj ligi Beograd, trećem rangu takmičenja.

FSS je uslišio molbu Sinđelića, pa će klub iz Vojislava Ilića naredne sezone igrati u regionalnom, a ne saveznom rangu. Tu odluku potvrdila je Disciplinska komisija.

"Nismo striktno primenili pravilnik da klub kaznimo spuštanjem dva ranga niže, jer smo procenili da nije u pitanji neki hir, niti nešto nesportski, već zaista problem sa finansijama. Zato će Sinđelić u narednoj sezoni igrati u Srpskoj ligi Beograd", objasnio je Žarko Stevanović, predsednik Disciplinske komisije.

To sada znači nove promene u Prvoj ligi Srbije. Ona je proširena sa 16 na 18 timova, a nakon što je odlučeno da četiri tima idu u Superligu Srbije, to ostavlja dosta prostora za ulazak novih timova iz Srpske lige.

Sa istupanjem Sinđelića, preostaje samo 11 timova u Prvoj ligi koji su nastupali ove, a tamo će nastupati i u sezoni 2020/21. Još četiri nova su već odlučena i to su šampioni Srpskih liga - IMT, Borac, Jagodina i Železničar iz Pančeva.

Zbog svega toga, FSS će morati da odredi koja su još tri tima koja će iz trećeg ranga preći u Prvu ligu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.