Napadaće po Češkoj

Prodali ga u Prag pa se saznalo: Tražila ga je i Crvena zvezda!

Autor Dušan Ninković

Mladi bugarski fudbaler se neće preseliti u glavni grad Srbije već Češke.

Izvor: Stefan Stojanović/MONDO

Doskorašnji napadač bugarskog tima preseliće se u Spartu iz Praga. Igrao je Martin Minčev za Černo more, interesovali su se za njega mnogi klubovi, a na kraju je češki tim platio cela dva miliona za njegove usluge.

Tek kada je transfer završen saznalo se da je za mladog napadača bila zainteresovana i beogradska Crvena zvezda. Mogao je i dosta kraće da putuje.

Možda će vas zanimati

Minčev je rođen 2001. godine, a tokom ove sezone je odigrao 21 meč u Bugarskoj. Postigao je šest golova i na sebe, pre svega brzinom, skrenuo pažnju velikih timova. Igra kao centralni napadač, mada može dobro da se snađe i na bokovima.

A lista timova koji su ga pratili deluje impresivno. Još ranije se kao kandidat za kupovinu pominjao Torino, koji ga je dugo pratio. Usledili su zatim Brentford, Keln, Hofenhajm, Empoli, Almerija, Šturm i Crvena zvezda, kao što smo već rekli.

Očigledno je Sparta bila najbrža, ali i najizdašnija, pošto su Česi izdvojili dva miliona evra za napadača. To znači da će Crvena zvezda morati da traži dalje, a poznato je da su od ranije na radaru neki fudbaleri iz Argentine i Portugala.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.