Liga Evrope

Velike reči iz Bačke Topole: Igraćemo grupnu fazu!

Autor Dušan Ninković Izvor Sportski žurnal

Velike reči trenera koji je sa ekipom iz Bačke Topole napravio iznenađenje.

Izvor: MN Press

Da li ćemo, posle Beorda, grupnu fazu Lige Evrope gledati još negde? Zoltan Sabo, trener TSC-a, tvrdi da je njegov tim sposoban za to.

U izjavi za Sportski žurnal iskusni trener je otkrio kakve su ambicije tima koji trenira za predstojeće evropske kvalifikacije, prve u klupskoj istoriji.

Nakon što je TSC osvojio četvrto mesto u debitantskoj sezoni Superlige, a Vojvodina osvojila Kup Srbije, momci iz Bačke Topole će na međunarodnu scenu. Od prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

''Ovo je najveći uspeh u mojoj trenerskoj karijeri. Ne želim da stanem. Uveren sam da sa ovim timom možemo da stignemo do grupne faze Lige Evrope'', rekao je Sabo.

Mnoge će ova izjava šokirati, ali je TSC isto tako, sa velikim ambicijama, ušao i u Superligu. Saradnja sa timom iz Bačke Topole je nastavljena, a Zoltan će ostati na klupi još četiri godine.

''Nema razloga da napustim Bačku Topolu. Imam dobar tim, stabilnu finansijsku situaciju, izborili smo izlazak u Evropu. Pred nama je mnogo izazova i odlučio sam da odgovorim na njih'', dodaje trener.

Za borbu na više frontova potrebna su pojačanja. Mnogi smatraju da bi najveće pojačanje za TSC bio ostanak ekipe na okupu.

''Nameravamo da zadržimo igrače na okupu. Najbolji strelci, Vladimir Silađi i Nenad Lukić, koji su postigli 32 gola, ostaju sa nama. Za sada. Što se tiče novajlija, dobili smo omladinca Ajaksa Damjana Dostanića. Sklopili smo ugovor na tri godine, on igra kao napadač i sigurno će biti veliko pojačanje za nas. Radi se o talentovanom igraču'', zaključio je Zoltan Sabo.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi