UOČILI TALENAT

TRAŽEN JE: Čukinog "Karađorđa" žele Anderleht, Nica, Rendžers...

Autor Nebojša Marković Izvor Sportski žurnal

Mladi golman je na meti nekolicine evropskih klubova.

Izvor: MN Press

Golman Čukaričkog ima slavno ime i prezime, a fudbalsku slavu bi uskoro mogao da potraži van Srbije.

Talentovani Đorđe Petrović bi Banovo brdo mogao da zameni Belgijom, Francuskom, Španijom, Škotskom ili čak nekom petom zemljom!

Prošlog decembra se našao u MONDO analizi Superlige kao jedan od najtalentovanijih golmana u domaćem šampionatu, a prošle sedmice je bio i među onima koji su ga u našoj redakciji svrstali u tim sezone tog takmičenja.

A da sve to nije bilo slučajno, pokazuju i pisanja evropskih medija. Petrović bi uskoro mogao da postane novi talenat Čukaričkog koji će sreću potražiti "preko grane".

Francuski mediji su ovog vikenda objavili informaciju da su za njega najozbiljnije zainteresovani Nica i Pariz, ali i da su konkurenciji za njegov potpis klubovi poput Rendžersa, Anderlehta, Hetafea i Mehelena.

"Sportski žurnal" navodi da su 20-godišnjeg Petrovića tokom sezone skautirali i belgkijski Genk, kao i klubovi iz Nemačke i Austrije.

Izvor: MN Press

Petrović je ovu pažnju zaslužio odličnim partijama tokom čitave sezone, uspevši da sa mesta prvog golmana Čukaričkog skloni Nemanju Belića.

Šest puta ove sezone je u Superligi uspeo da sačuva mrežu netaknutom, dok je pažnju privukao i odbranjenim penalima protiv Crvene zvezde u ligi i u pobedi Čukaričkog u četvrtfinalu protiv Radničkog iz Niša.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.