Ludilo

Čudesna priča engleskog niželigaša: Ljudi, pomozite, treba nam JARAC!

Autor Dušan Ninković

Nikada nismo videli ovo, ali se nadamo da će jarcu biti dobro u novoj ''porodici''.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Znamo da je zaštitni znak Kelna jarac, oni su ga često dovodili i na stadion, ali Englezi... Pa, kod njih je još neverovatnija priča.

Mali fudbalski klub Kaveršam junajted, za koji sigurno niste čuli do sada, obratio se svojim pratiocima na tviteru sa neverovatnim zahtevom. Odnosno predlogom, koji je ubrzo ispunjen.

''Ako do 1. jula 2020. godine sakupimo 8.000 pratilaca, klub će nabaviti jarca'', navodi se u tvitu koji se pojavio juče, a koji je brzo ispunio svoju svrhu.

Naravno, ljudi su jedva čekali da vide kako će se završiti ova priča, pa su pohitali da zaprate profil amaterskog kluba. Trenutno Kaveršam ima 8.021 pratioca, pa je sada na klubu da ispuni obećanje.

Očekuju i pomoć, upravo Kelna, pošto nemaju baš iskustva sa nabavkom, uzgojem i držanjem jarčeva u blizini fudbalskih stadiona.

Ako ste pomislili da im je tek tako palo na pamet da nabave jarca, prevarili ste se. Zvanični nadimak kluba je ''Bilijevi jarčevi'', a očigledno je u pitanju i igra rečima (jarac - goat - greatest of all time -najbolji svih vremena).

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi