NOVI KIKS BARSE

MESI #700: Nestvarni jubilej ukaljan remijem u meču sa ČETIRI penala!

Autor Nebojša Marković

Madridski Atletiko pomaže Realu da se približi osvajanju titule...

Lionel Mesi nastavlja da podiže granice i nastavlja da juri Kristijana Ronalda po broju postignutih golova u karijeri, a protiv Atletiko Madrida je ostvario veliki jubilej, stigavši do kote 700!

BARSELONA - ATLETIKO MADRID 2:2 (1:1)
/Dijego Kosta ag. 11, Mesi pen. 50 - Saul pen. 19, pen. 62/

Možda će vas zanimati

I dok je Kristijano postigao sjajan gol u pobedi Juventusa nad Đenovom, Mesi je na "Nou Kampu" mučio muku sa Atletikom, ali i svojim saigračima.

Barselona je ponovo pokazala sve svoje disfunkcionalnosti, i pored pojedinih perioda igre kada su uspevali da zaprete plitkoj odbrani Atletika, ali ne i dovoljno da bi upisala vrlo važnu pobedu.

Dva puta su domaći vodili, ali su oba puta u narednih desetak minuta gubili te prednosti posle nesmotrenosti u svom šesnaestercu.

Utakmicu na "Nou Kampu" su obeležili veliki jubilej Lionela Mesija, koji je postigao 700. gol u takmičarskim mečevima u karijeri, pridruživši se tako Ronaldu u "klubu 700", ali su traga ostavila i čak četiri izvedena penala koja smo videli!

Barsa je povela uz dosta sreće posle kornera kada je jedna odbijena lopta pogodila Dijega Kostu u butinu i potom prevarila Jana Oblaka za vođstvo 1:0. Ali već pet minuta kasnije, Arturo Vidal pokazuje izuzetan manjak inteligencije i naivno pravi penal za goste.

 Dijego Kosta uzima loptu i šutira očajno, ali odbranu Ter Štegena poništava glavni sudija zbog ranog izlaska sa linije nemačkog golmana. Ponovljeni penal uspešno realizuje Saul Njigez za izjednačenje, a upravo će on izjednačiti na 2:2 iz novog penala.

Ali između ta dva jedanaesterca bio je i onaj koji je u 50. minutu rutinski rešio Mesi, da zaokruži svoj konto na 700. Bio je to njegov 630. gol za Barselonu, a ima ih još 70 u reprezentaciji Argentine.

Imajući u vidu kakav je bio manjak kvaliteta na meču, ne čudi da nijedan od četiri gola nije stigao iz igre već isključivo posle prekida. Istakao se Janik Karasko, pošto su igrači Barse oba puta nad njim skrivili jedanaesterce, a sve to će proslaviti Real Madrid.

Barsa zaostaje za "kraljevskim" klubom jedan bod, ali uz odigranu utakmicu više, pa bi Madriđani mogli da se odmaknu novim trijumfom...

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.