SLEDI ODUZIMANJE BODOVA

Pre 7 godina osvojili FA kup, sada su pred BANKROTOM zbog korone!

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.ba

I to samo četiri nedelje nakon što su dobili novu upravu.

Oni su postali prvi klub u Engleskoj koji je otišao u administraciju tokom krize izazvane korona virusom!

Desilo se to samo četiri nedelje nakon što ih je kupio konzorcijum iz Hong Konga, ali Vigan Atletik je bankrotirao!

U saopštenju engleskog kluba navedeno je da je finansijska kriza zbog nove vrste korona virusa negativno uticala na poslovanje i kako je bilo nužno zahtevati imenovanje stečajnog upravnika.

Engleska fudbalska liga (EFL) je potvrdila da če Vigan biti kažnjen oduzimanjem 12 bodova, što se automatski dešava sa svakim slučajem nesolventnosti.

Jedino ostaje da EFL odluku donese na kraju sezone, kada će izabrati između toga da li da Viganu oduzmu bodove iz ove sezone ili da narednu počnu sa -12 na svom kontu, prenosi "Gardijan".

Zanimljivo je da su 24. juna, pre samo sedam dana, iz "Next Leader" fonda objavili da su postali vlasnici 75% akcija Vigana, a već sada je klub otišao u stečaj.

Kako se Vigan trenutno nalazi na 14. mestu i sa osam bodova više u odnosu na zonu ispadanja, takva kazna za sezonu 2019/20 bi lako mogla da znači i ispadanje Vigana iz Čempionšipa u Ligu 1.

Obavljeno je i da su na mesto novih menadžera kluba imenovani Pol Stenli, Din Votson i bivši predsednik Lids junajteda Džerald Krasner.

Vigan je 2013. godine šokantno stigao do trofeja u FA kupu, kada su savladali Mančester siti u finalnom meču, a iste sezone su iz Premijer lige ispali u Čempionšip.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.