NAVALI, NARODE

SRBI "ZA DŽ": "Večiti" proberite, OVI domaći fudbaleri su slobodni!

Autor Milutin Vujičić

Posebna pažnja biće okrenuta ka njima u ovom prelaznom roku pošto neće biti potrebno platiti obeštećenje... Sem ako u zadnji čas ne produže ugovore sa aktuelnim klubovima. Ima li materijala za Partizan i Zvezdu?

Izvor: MN Press

/piše: Milutin Vujičić/

Navikli smo da 1. jula, tradicionalno, čitamo o fudbalerima kojima prestaju da važe ugovori u klubovima, odnosno tada postaju slobodni agenti, ali ovo leto je drugačije od prethodnih…

Mnogi igrači kojima je u ugovoru kao poslednji dan ugovora stajao 30. jun odlučili su da kratkotrajno produže saradnju, pošto je i sezona zbog pandemije korona virusa postala duža, ali to ne znači da u roku od nekoliko dana ili nedelja neće biti "za dž" na tržištu.

Oni će moći da promene klub bez obeštećenja, ali verovatno uz jaču platu nego inače.

Među poznatijim fudbalerima su Vilijan, David Silva, Adam Lalana, Pedro, Hose Kaljehon, Tijago Silva ili recimo Artjom Dzjuba, ali veliki broj srpskih igrača takođe ostaje bez ugovora.

Lista nije podugačka kao prethodnih godina, međutim ima kvaliteta koji će možda prepoznati domaći klubovi, ili neki iz inostranstva, pošto je dobro poznato da je Srbija šesti najveći "izvoznik" fudbalera u svetu.

Najveće ime na listi igrača kojima ističu ugovori je Miralem Sulejmani (31) koji napušta Jang bojs posle čak pet sezona u Švajcarskoj, gde trenutno pokušava da osvoji titulu.

Zbog povrede, koja ga muči još od meča u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Crvene zvezde, nije se naigrao ove sezone i nastupio je samo na devet utakmica u svim takmičenjima. Doprineo je sa tek golom i četiri asistencije, ali ukoliko bi ponovo pronašao formu - bio bi pojačanje za sve.

Izvor: MN Press

Prethodnih godina se spekulisalo da bi mogao da se vrati i u Partizan, klub u kome je ponikao i zabeležio tek jedan nastup, a ima bogatu biografiju u kojoj su Ajaks, Herenven, Benfika…

Ugovor ističe još jednom bivšem reprezentativcu - Branislavu Ivanoviću. Legendarni srpski defanzivac ima punih 36 godina i nije se još dogovorio sa Zenitom oko produžetka saradnje, ali se očekuje da će se to uskoro desiti, međutim ako se to ne desi - ima klubova koji ga žele.

Uprkos tome što je već veteran, Bane i dalje igra sjajno, standardan je u Sankt Peterburgu, u kom je i kapiten, a ove sezone postigao je čak četiri pogotka.

Izvor: MN Press

Ugovor ističe i pouzdanom defanzivnom vezisti Marku Jevtović (26), koji je do kraja meseca član Konjaspora u koji je otišao nakon odličnih igara u dresu Partizana, dok je uskoro slobodan i njegov nekadašnji saigrač Petar Đuričković (Ksanti).

Isti klub trebalo bi da napusti i bivši vezista crveno-belih Aleksandar Kovačević, odlazak iz Izraela izvestan je u slučaju Lazara Ćirkovića (Makabi Netanja) i Nikole Gulana (Hapoel Haifa), napadači Luka Milunović i Nikola Trujić odlaze  iz Debrecina, golman Bojan Šaranov završava epizodu u Karagumruku, a njegov kolega Filip Pajović u Ujpeštu. Slobodan je i srpski štoper Ivan Miladinović kome se približava završetak saradnje sa Sočijem.

Od ranije su već slobodni agenti Aleksandar Katai, Aleksandar Pantić, Marko Šćepović, Gojko Kačar, Branislav Trajković, Alen Stevanović...

Izvor: MN Press

Slobodno je i dosta igrača iz Superlige poput Dejana Milićevića i Saše Tomanovića iz TSC-a, Nikole Stevanovića iz Radničkog, Milana Mirosavljeva iz Proletera...

Svakako će i bogatiji i manje bogati klubovi iz Srbije imati prostora da razmisle o igračima sa ove liste, dok im u suprotnom sledi izdvajanje novca na otkupninu, što će naročito biti komplikovano u sezoni posle pandemije korona virusa.

Šta mislite, ima li među ovim igračima kvaliteta za "večite" rivale?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.