ČULI ZA NJEGA?

"Špic" iz Tutina će igrati za JUŽNU AFRIKU? Ex igrač Partizana se zaljubio!

Autor Milutin Vujičić

Naravno, to neće biti tako lako...

Izvor: YouTube/Kaizer Chiefs

Da li ste čuli za fudbalera Samira Nurkovića?

U pitanju je napadač iz Tutina koji je "otkrovenje" južnoafričkog fudbalskog šampionata. Nurković je u tekućoj sezoni postigao 12 golova u dresu slavnog kluba Kazer Čifsa, a toliko se istakao da je postao interesantan i selektoru "bafane, bafane".

Nekadašnji polaznik omladinske škole Partizana, za koji nikada nije igrao, ali je bio član do 2010. godine, zaobilaznim putem je gradio svoju karijeru koja je trenutno na vrhuncu.

Igrao je za Košice, Slovan HAC, Zlate Moravce, Dunajsku Stredu, Duslo Salu, Spartak Vrable, Pohronje i Komarno, a upravo je iz ovog nedovoljno poznatog slovačkog kluba otišao na drugi kontinent - pravo u Južnu Afriku gde je očigledno "pronašao sebe".

"Samir se toliko zaljubio u ovu zemlju, da kada sam ga posetio u novembru pitao me da se raspitam da li postoji šansa da zaigra za Južnu Afriku. Ako postoji - odmah bi obukao njihov dres!", kazao je njegov agent Dejan Simić za tamošnji portal "Kik of", ali najverovatnije mu se ova želja neće ispuniti.

Trebalo bi da provede pet godina u kontinuitetu u Južnoj Africi kako bi stekao pravo da dobije pasoš, a s obzirom na to da mu je 28 - verovatno će morati da zaboravi na ovu ideju.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.