OVO NE MOŽE NIKO

Strašan podatak koji govori da NIKO nije iznad Mesija!

Autor Milutin Vujičić

Još jedna majstorska sezona...

Još jedna čarobna noć za Lionela Mesija!

Argentinski "mađioničar" zabeležio je dve asistencije u pobedi nad Viljarealom prošle noći (4:1), možda i u najboljoj predstavi Barselone od kada je Kike Setijen postao trener, a samo ga je VAR tehnologija sprečila u tome, i to nakon dosta zakašnjenja, da ne proslavi i pogodak.

Neće se mnogo potresti oko toga Mesi, nikada nije igrao za statistiku, ali upravo statistika govori mnogo o njemu. I ovogodišnja je spektakularna i zbog toga će biti u konkurenciji za "Zlatnu loptu".

Dodavanja za Luisa Suareza i Antoana Grizmana, od kojih se ne zna koje je lepše, bile su Mesijeva 19. i 20. asistencija u Primeri ove sezone.

Da, dobro ste pročitali...

Uz svoje ime ima još 22 gola, a neće vas iznenaditi podatak da su fudbaleri koji su u poslednje dve decenije imali učinak od 20+ u obe statističke kategorije prava retkost. To je jednom pošlo za rukom Tjeriju Anriju u Premijer ligi i Kevinu de Brujneu i Tomasu Mileru u Bundesligi.

Lionel Mesi je to uspeo dvaput - prvi put u sezoni 2014/15, kao i u tekućoj godini, a u kojoj i dalje ima da se igra i Barselona će probati da njegovim brojkama da na važnosti osvajanjem titule.

Ukupno gledano, Mesi je ove sezone postigao nešto manje golova nego inače - 27 na 28 utakmica - međutim, pobrinuo se za još 24 pogotka koji su dali njegovi saigrači, a možda će morati da bude još malo sebičniji ako želi da prestignu Real Madrid. Mada, ni to ne mora da bude dovoljno...

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.