Doviđenja, ne i zbogom!

Dinamo GUBI I LUTA: Smenio trenera, za Ligu šampiona traži novog

Autor Vladimir Sukdolak

"Modri" su posle samo dva i po meseca smenili Igora Jovićevića.

Izvor: MN Press

Da je Dinamo iz Zagreba u krizi, uprkos tome što je ubedljivo osvojio novu titulu prvaka Hrvatskei što slovi za najbolkji klub u regionu, potvrđuje i poslednja odluka kluba sa Maksimira.

Samo dva i po meseca pošto je proglašen naslednikom Nemanje Bjelice, "modri" su sporazumno (čitaj uručili otkaz) raskinuli ugovor sa Igorom Jovićevićem.

Dinamo je proteklog vikenda poražen od Rijeke 0:2, što je Istrane svrstalo na četvrto mesto ispred splitskog Hajduka, a na Maksimiru dovelo do novih potresa, posle serije loših rezultata, jer su Zagrepčani u poslednjih šest utakmica dva puta poraženi, dva puta igrali nerešeno i isto toliko upisali pobeda.

"Žao nam je zbog tako brzog rastanka, ali moramo pokazati odgovornost u ovim teškim vremenima. U ime kluba zahvaljujem Igoru na velikim rezultatima koje je postigao s našom juniorskom ekipom. Vrata Dinama uvek će mu biti otvorena", poručio je sportski direktor kluba Zoran Mamić.

Jovićević je rekao da je imao najbolje namere, ali da u kratkom vremenu na klupi Dinama nije tako ispalo.

"Imao sam najbolje namere, ali fudbal je takav. Lopta mi nije vratila ovaj put, odlazim uzdignuta čela iz svog kluba jer ne želim biti opterećenje u ovim vremenima. Zahvaljujem klubu na poverenju, na prelepim godinama u Dinamovoj školi, kao i na prilici koju su mi dali u prvoj ekipi. Uvek ću biti dinamovac i verujem kako je ovo samo doviđenja, a ne zbogom najdražem klubu", rekao je Igor Jovićević.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.