"odlučite se brzo!"

Borusija zauzela tvrd stav oko Sanča i postavila ULTIMATUM junajtedu!

Autor Pavle Knežević

Neće Borusija "sapunicu", Junajted dobio rok da završi posao

Borusija Dortmund je izgubila strpljenje, pošto je Mančester junajtedu poslala ultimatum: Ili završite transfer Džejdona Sanča do 10. avgusta ili nema ništa od posla!

Vrednost Sanča procenjena je na 100 miliona funti (nešto manje od 111 miliona evra), a dugo se već pominje kao meta Junajteda. Ole Gunar Solskjer želi da popravi poziciju na desnom krilu napadu i tako dopuni Antonija Marsijala i Markusa Rašforda.

Ali, stvari su se malo otegle…

Kako piše Bild, Dortmund ne želi da učestvuje u potencijlalnoj "sapunici", "hoće-neće" i postavio je rok Junajtedu do kog dogovor treba da se postigne. Taj rok je 10. avgust.

Prema ovom izveštaju, Dortmund ne želi da ispušta prednost u bilo kojoj vrsti pregovora i zato je sada zauzela tvrdu liniju sa Junajtedom, u želji da se Sančova budućnost brzo reši, na ovaj ili onaj način.

Sančo je imao još jednu sjajnu sezonu za Borusiju, koja je završila druga, iza Bajern Minhena. U 32 bundesligaške utakmice, on je imao fantastičan učinak od 17 golova i 16 asistencija. Tako je postao prvi strelac "milionera" i najbolji asistent Bundeslige.

Sančo je došao u Borusiju za samo osam miliona funti 2017. i od tada je postao jedan od najboljih igrača tima, tako da klub sada želi mnogo da zaradi njegovom prodajom.

Problem što transfer kasni jeste to što je Junajted rekao da ne želi da troši mnogo novca, u šta odšteta za Sanča svakako spada, u doba pandemije i opšte ekonomske situacije u svetu.

Očekuje se da će razmene i kasniji bonusi postati normalni ovog leta. Problem za Solskjera je i 18-godišnji Mejson Grinvud, koji igra sve bolje. On je u pobedi nad Bornmutom 5:2 postigao dva gola, čime je popravio saldo u Premijer ligi na osam.

To je najveći broj golova za igrača njegovog uzrasta u Premijer ligi još od Vejna Runija i sezone 2004/04.