!?

Šokovi u velikom derbiju Serije A: Juventus vodio dva razlike i PUK'O!

Autor Nikola Janković

Do 62. minuta na semaforu "San Sira" pisalo je 0:2.

Šokovi!

Do 62. minuta velikog derbija Serije A, pred očima Dilete Leote na praznim tribinama "San Sira", na semaforu je pisalo rutinskih 0:2...

Završeno je: Milan - Juventus 4:2 (0:0), za prvu pobedu "rosonera" nad rivalom iz Torina od 2016. godine i šest uzastopnih ligaških poraza koji su usledili.

Sedmi, posle golova koje su Adrijen Ravio i Kristijano Ronaldo postigli za samo osam minuta igre drugog poluvremena, delovao je kao neminovnost u danu u kom se Lacio praktično predao na jugu Italije, ali je Zlatan Ibrahimović pogotkom sa penala u 62. minutu najavio nizgled nemoguće.

Samo šest minuta kasnije bilo je 3:2.

Milan: Donaruma - Konti, Kjer, Romanjoli, Ernandez - Kesi, Benaser - Salemakers (od 60. Leao), Paketa (od 46. Čalhanoglu), Rebić - Ibrahimović.

Juventus: Šćešni - Kuadrado (od 77. Aleks Sandro), Bonući, Rugani, Danilo - Bentankur, Pjanić (od 69. Ramzi), Ravio (od 69. Matuidi) - Bernardeski, Iguain (od 69. Košta), Ronaldo.

Frank Kesi je u 66. minutu pogodio na Ibrino dodavanje, a zbunjenog Vojčeha Šćešnijna već u narednoj akciji savladao je i Leao - ključna izmena Stefana Piolija iz 60. minuta. Bio je to udarac od kog "bjankoneri" nisu uspeli da se oporave, iako je Mauricio Sari reagovao trostrukom izmenom i na teren poslao Blaza Matuidija, Arona Ramzija i Daglasa Koštu.

Do kraja, Juventus je uspeo da primi još jedan pogodak za prvi poraz u post-pandemijskoj Seriji A. Da Lacijali u istom periodu nisu doživeli već tri, od večeras bismo imali veliku dramu u trci za "skudeto".

Ovako... Samo zanimljiva epizoda na putu ka Juventusovom devetom uzastopnom i 36. "skudetu" od osnivanja kluba.

Milan i Inter imaju zajedno toliko.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.