Ostaješ pri tome?

Inzagi se (prerano) pomirio: Ništa od skudeta, cilj je Liga šampiona!

Autor Dušan Ninković

Poraz u Lećeu ugasio i posljednju nadu Lacija da može do šampionske titule.

Izvor: Donato Fasano/LaPresse

Reči kapitena Senada Lulića potvrdio je i trener Lacija Simone Inzagi – cilj (više) nije titula, nego Liga šampiona!

Ali, pitanje je da li će nekadašnji napadač ostati pri ovom stavu i nakon šokantnog meča koji su kasnije odigrali Milan i Juventus. Lider prvenstva je imao 0:2 na svom kontu, ali je na kraju poražen na San Siru!

Možda će vas zanimati

Sve do prekida prvenstva zbog korona virusa Lacio je vodio tesnu trku sa Juventusom, a onda u pet mečeva upisao tri poraza i praktično se oprostio od Skudeta.

"Problem je što smo se vratili iz karantina sa povredama. To nam je ograničilo mogućnosti za rotaciju, a neki od igrača nisu ni blizu svojih najboljih igara. Izgubili smo tri utakmice u 15 dana, nakon što smo mesecima bili bez poraza i to nije slučajnost!", rekao je Inzagi posle poraza od Lećea.

U Laciju sada uveravaju, možda i sami sebe, da je jedini cilj plasman u Ligu šampiona, dok se borba za skudeto “zaboravlja”.

"Mogu samo da zahvalim ekipi na svemu što je učinila. Naravno da smo razočarani nakon svega što smo uradili pre pauze, a neki koji nam nedostaju danas bi danas napravili razliku. Odigrali smo dobro iako su mnogi igrači bili na 50 odsto. Naš san mora da se nastavi, a to je da matematički obezbedimo Ligu šampiona. Nadamo se da će to biti što pre, to je naš jedini cilj", rekao je Inzagi.

Njegove reči verovatno će biti slaba uteha navijačima Lacija, koji su se mesecima nadali da Lacio može i mnogo više.

Nakon što je u Italiji odigrano 31 kolo, odnosno sedam rundi pre kraja šampionata, Juventus je lider sa 75 bodova. Drugoplasirani Lacio ima 68, dok je Inter na trećoj poziciji sa 64 boda, jednim više od Atalante. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.