KAO NA TRACI

ODBIO Partizan da bi se vratio u Radnički!

Autor Jovan Terzić

Zvezdaš stigao, a partizanovac se vratio na "Čair".

Izvor: MN Press

Malo pošto je objavljeno da je bivši đak Crvene zvezde, Aleksandar Kostić, prešao iz OFK Bačke u Radnički Niš, sa "Čaira" stiže informacija o novom transferu.

Ovaj put reč je o nekadašnjem partizanovcu, koji je već branio boje Nišlija u sezoni 2017/18.

Novi-stari fudbaler Radničkog postao je iskusni Nikola Akesntijević.

U izjavi za klupski sajt otkrio je da ga je i Partizan zvao da se vrati, ali je zbog poziva sa "Čaira" to odbio.

"Ja sam otišao iz Radničkog da bih igrao, jer nisam bio u planovima tadašnjeg trenera. U Napretku sam oživeo svoju karijeru, odigrao sam kvalitetnu sezonu i sada se vraćam pun elana za nove izazove na Čairu. Nisam puno razmišljao kada sam dobio poziv iz Niša. Znam gde dolazim, Radnički je odlično ogranizovan klub na svim nivoima, imam sjajan odnos sa prvim čovekom kluba Ivicom Tončevom i ostalim ljudima iz rukovodstva, pa smo se brzo i lako dogovorili. Čvrsto verujem u viziju koju ima Radnički. Imao sam još nekoliko ponuda, između ostalih i od Partizana, ali kada se pojavila opcija povratka u Niš, nisam puno razmišljao. U prvom mandatu u Radničkom imao sam odličnu sezonu i nadam se da će sledeća biti još bolja", rekao je Aksentijević.

Nišlije su u minuloj sezoni završile na petom mestu, pa je cilj u sledećoj povratak na međunarodnu scenu.

"Ambicije Radničkog su uvek visoke, a to je pravi izazov za mene. Dobro sam upoznat sa ciljevima kluba, a i moj lični cilj je da sa Radničkim za godinu dana igram u Evropi, tako da sam zbog toga i došao. Iz one moje generacije nije ostalo puno igrača na Čairu, ali neću imati problema sa adaptacijom. Sa Kojićem i Gavrićem sam igrao u Napretku, sa Milosavljevićem u Radničkom iz Kragujevca, sa Pantelićem u mladoj reprezentaciji, a sa Kneževićem u Partizanu. Što se tiče trenera Bataka, smatram da je jedan od najboljih u Srbiji, čuo sam sve najbolje od njemu i radujem se saradnji sa njim", istakao je Aksentijević.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.