POGLEDAJTE OVO...

Pravilo zbog kog Zenga besni 3. dan: Taj voli stoni fudbal, ljude BEZ ruku!

Autor Nikola Janković

Pogledajte snimak sa Sardinije.

Izvor: YouTube screenshot

Tri dana su prošla od utakmice sa Atalantom, a Valter Zenga je i dalje besan.

Poslednji trener koji je osvojio "duplu krunu" sa Crvenom zvezdom ove sezone beleži odlične rezultate sa Kaljarijem, u čijem dresu briljira sin Dijega Simeonea, Đovani, strelac gola na četiri uzastopna meča pred dolazak rivala iz Bergama.

Peti, za vođstvo u 12. minutu, poništen mu je nakon što je sudija Federiko La Pena uz pomoć kolega iz VAR sobe bukvalno "pronašao dlaku u jajetu".

Simeoneov 11. gol u sezoni 2019/20 zvanično je bio neregularan zbog igranja rukom, zbog čega se Zenga još jednom obratio "onome ko je smislio to pravilo" na konferenciji za medije pred gostovanje Fiorentini večeras.

* pogledajte snimak *

Kaljari - Atalanta VIDEO
Izvor: YouTube

"Osoba koja je izmislila ovo pravilo se verovatno razume u fudbal, ali stoni", nastavio je slavni golman iz 80-ih i 90-ih tamo gde je stao u komentaru meča sa Atalantom. On je završen sedmom uzastopnom pobedom ekipe trenera Đampjera Gasperinija, ali tek nakon što je La Pena u 27. minutu dosudio jedanaesterac i isključio štopera domaćih Andreu Karbonija.

Ovakav ishod neće biti koban po jedinog "ostrvskog" učesnika Serije A, jer je Kaljari miran u sredini tabele, ali je trener očigledno rešio da kaže sve što misli o krajnostima u koje VAR tehnologija vuče moderan fudbal.

"Utakmicu moramo uvek posmatrati u celosti, kako je počela, kako se razvijala i šta je prethodilo događajima koji su bili presudni. Dok nas je bilo 11 protiv 11, napadali smo i mi i Atalanta, ali je Simeoneu poništen gol zbog pravila koje je očigledno smislio neko ko voli 'stoni fudbal' i ljude bez ruku", rekao je 60-godšnjak koji je trenirao crveno-bele u sezoni 2005/06.

"Posle toga je bilo teško nešto promeniti na terenu", rekao je i podsetio da se u post-pandemijskom "kalču" utakmice igraju na tri dana.

Upravo zato - Kaljari ponovo na terenu, već od 19 časova na "Artemio Frankiju", na kom će biti i Milanova transfer meta za sezonu 2020/21, Dušan Vlahović.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.