DVA DIREKTNA CRVENA!

Barsa jednim potezom juri najvećeg, a SAHRANJUJE gradskog rivala!

Autor Nebojša Marković

Ipak, daleko od toga da su briljirali.

Barselona nastavlja da juri Real Madrid u trci za osvajanje Primere, a pritom bliže gura gradskog rivala ka ispadanju u Segundu.

BARSELONA - ESPANJOL 1:0 (0:0)
/Suarez 56/

Ekipa Kikea Setijena ostala je u trci za prvaka Španije, pošto je pobedom nad Espanjolom uspela da smanji zaostatak na jedan bod i tako izvrši pritisak na Real Madrid pred njihov meč 35. kola.

Ipak, daleko od toga da su stvari bile jednostavne po domaće.

Prosto je neverovatno bilo koliko je prvih 45 minuta fudbala zapravo bilo siromašno. Videli smo ukupno šest šuteva u tom periodu i samo jedan u okvir gola, i to onaj Mark-Andrea Ter Štegena.

Kontrolisala je Barsa posed lopte, ali nisu imali nikakvu brzinu u njihovim akcijama, pa je niski blok gradskog rivala pravio probleme timu Kikea Setijena.

U poluvremenu je Ansu Fati ušao u igru i trebalo je da donese neku iskru u igru Barselone, međutim, doneo je pravi vatromet. I ne u dobrom smislu.

Već posle pet minuta u igri je zaradio direktan crveni karton zbog oštrog faula otvorenim đonom, udarivši rivala kramponima po nozi, ali nije Espanjol dugo imao brojčanu prednost. Samo tri minuta kasnije je Pol Lozano krvnički udario Đerara Pikea u cevanicu, pa je i on morao u svlačionicu.

Igralo se od tada "deset na deset", a sa više prostora na terenu Barsa se bolje snašla. Akcija Lea Mesija i Antoana Grizmana u šesnaestercu Espanjola donela je loptu "na tacnu" Luisu Suarezu, koji postiže gol za 1:0.

Espanjol sada ostaje zakucan za dno Primere, sa 11 bodova manje u odnosu na Alaves, prvi tim iznad zone ispadanja, a ujedno i tim koji ima utakmicu manje.

Barselona će u poslednja četiri meča Reala u ovoj sezoni morati da se uzda u neki kiks...

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.