"REŠIO" ŠKRINIJARA 1 NA 1

GOLAZO Lazovića, pa drama na "Bentegodiju": Atalanta je TREĆA!

Autor Nikola Janković

Bravo, majstore.

Samo 101 sekund bio je potreban Darku Lazoviću.

Izbegao je ofsajd zamku, primio dugu loptu partnera na levom boku, Federika Dimarka, driblingom "rešio" jednog od najskupljih štopera na svetu, Milana Škrinijara", pa rutinski plasirao loptu iznad najboljeg golmana Serije A, Samira Handanovića.

Bio je to Lazovićev četvrti pogodak od dolaska na "Bentegodi" iz Đenove prošlog leta.

Do kraja poslednjeg meča 31. kola "kalča", domaćin je gubio, pa u finišu sačuvao bod: Verona - Inter 2:2 (1:0).

"Nerazuri", koje je u prošlom kolu porazio Siniša Mihajlović na sred "Meace", nisu izgubili utakmicu u "Gradu ljubavi" od 1992. godine, kada je za Veronu igrao Dragan Stojković Piksi.

Momci trenera Antonija Kontea stigli su do izjednačenja preko njegovog imenjaka Kandreve u 49. minutu, a šest minuta kasnije prešli u vođstvo posle nespretne reakcije Dimarka i autogola na "asistenciju" upravo Kandreve.

Bod je ekipi trenera Ivana Jurića doneo Migel Veloso, preciznim udarcem levom na dodavanje reprezentativca tzv. Kosova, Amira Rahmanija.

Bio je to treći pogodak Portugalca, koji je zajedno sa Lazovićem stigao sa "Marasija" na insistiranje njihovog trenera iz Đenove, Jurića, ali i prvi od kada je krajem septembra prošle godine pogodio mrežu Juventusa u porazu od 2:1.

Ovaj ishod značio je i smenu na trećoj poziciji, na kojoj su i dalje "nerazuri", ali oni iz Bergama. Atalanta je sinoć zabeležila 12. pobedu u poslednjih 13 mečeva (uz jedan remi), dok se Inter očigledno predao posle vezanih poraza od rivala za "skudeto", Lacija i Juventusa, neposredno pred pauzu zbog koronavirusa.

U prvoj utakmici večerašnjeg programa, "fenjeraš" je doživeo još jedan ubedljiv poraz pred povratak u Seriju B: SPAL - Udineze 0:3.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.