revolt

Navijači teraju predsednika, Murinjo ga brani: SVI NEZADOVOLJNI!

Autor Pavle Knežević

Nije lako "pevcima" pred derbi Severnog Londona

Navijači Totenhema su ljuti na predsednika Danijela Levija, zbog čega su unajmili avion koji će tokom derbija Severnog Londona nadleteti stadion sa porukom: "Levi napolje!".

Ipak, trener posrnule ekipe Žoze Murinjo brani predsednika i obećava da će sledeća sezona biti drugačija od ove.

Grupa koja organizuje proteste najavila je da će ih biti još, kako protiv predsednika Levija, tako i protiv vlasnika, finansijske grupe ENIC ako se stanje na terenu ne popravi.

"Verujemo da nam je to neophodno jer smo od finala Lige šampiona, kada smo bili skoro ravnopravni sa Liverpulom, napravili smo 10 koraka unazad. Bili smo ispred Arsenala, a sada smo iza kluba koji je u jednoj sezoni promenio tri trenera i koji trenutno igra svoju verovatno najgoru sezonu", rekao je portparol te grupe.

Ali, Murinjo se ne slaže sa time i odmah je skočio u Levijevu odbranu, citirajući mnoge razloge zašto je ovo teška godina za Spurse, koji su trenutno deveti u Premijer ligi.

"Vidite, mislim da je poruka vrlo, vrlo prosta, a ona glasi: navijači nisu srećni i niko u ovom klubu nije srećan. Da su navijači nesrećni, a ja srećan, gospodin Levi srećan, kapiteni srećni, to bi onda bio veliki problem jer bi onda ispalo da se naše ambicije i želje ne poklapaju sa njihovim. Ali, mi svi želimo isto, to je najbolja poruka koju možemo da pošaljemo", rekao je Murinjo.

Ako su svi nezadovoljni, čemu onda navijači mogu da se nadaju?

"Sledeća sezona će biti drugačija, jer počinjem da radim od prvog dana i zato što ćemo menjati stvari u timu, a za to nam ne trebaju velike investicije kao prošlog leta. Ne mogu da poverujem da će sledeća sezona biti tako prepuna loših epizoda, kao što je bilo od prvog dana ovde. Nemam problem da kažem da ćemo sledeće sezone biti bolji nego ove. Ne sumnjam uopšte", rekao je Portugalac.

Totenhem je 2019. igrao finale Lige šampiona, gde je izgubio 2:0 od Liverpula i od tada je praktično u slobodnom padu. U novembru je smenjen Maurisio Poketino, ali to nije donelo nikakve promene, štaviše.

Kada je Murinjo preuzeo ekipu, ona je bila 14, sa 11 bodova manje od četvrtog mesta i tri manje od petog. Poketino je osvajao 1,17 bodova po meču. Murinjo osvaja 1,59, ali njegov tim zaostaje 10 bodova za četvrtim i devet za petim mestom.

Spursi su od nastavka lige osvojili osam bodova od mogućih 15 i dali su pet golova u tom periodu.

Arsenalu takođe ne cvetaju ruže, ali je u boljoj formi od kada je ekipu preuzeo Mikel Arteta. "Tobdžije" su trenutno osme, sa bodom više od Totenhema.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi