Atalanta može da žali

Dva PENALA za spas Juventusa i KRAJ trke za Skudeto?!

Autor Dušan Ninković Izvor mondo.ba

Dva puta Atalanta je vodila, ali je Ronaldo golom iz penala u 90. minutu sprečio prvi trijumf Atalante u Torinu posle više od tri decenije.

Izvor: Fabio Ferrari/LaPresse

Golovima Iguaina i Dibale ekipa Juventusa jesenas je preokrenula i slavila 3:1 protiv Atalante, a klub iz Bergama ponovo je ostao praznih ruku. Atalanta jeste osvojila bod remijem 2:2, ali je ostala bez prve pobede u Torinu poslije više od tri decenije.

Dva puta vodili su gosti iz Bergama, ali je Juventus iz dva PENALA stigao do izjednačenja i remija kojim je zadržao velikih osam bodova nad Lacijom koji je u očajnoj formi.

Možda će vas zanimati

JUVENTUS - ATALANTA 2:2 (0:1)

/Ronaldo 55 penal, 90 penal - Zapata 16, Malinovski 81/

Praktično ni iz čega Kristijano Ronaldo poništio je vođstvo gostiju za koje su zaslužni najbolji „paker“ Serije A, Papu Gomez i napadač Duvan Zapata.

Lopta je u 55. minutu pogodila De Rona u ruku, a Kristijano Ronaldo pretvorio je jedanaesterac u svoj 27. pogodak u sezoni.

Ni posle toga osmostruki šampion nije uspeo da nametne svoju igru Atalanti koja ga je "ubijala“ presingom, pogotovo u prvom poluvremenu kada je Juve uputio samo jedan udarac u okvir gola.

Jeste Sarijeva ekipa umrtvila derbi 32. kola, ali deset minuta pre kraja novi šok!

Malinovski je pogodio za 1:2 i osim navijača Juventusa verovatno dodatno iznervirao i fanove Lacija koji su u prethodna tri kola propustili šansu da zakomplikuju šampionsku trku.

Ali Juventus je Juventus! I ponovo se izvukao sa penala!

Istini za volju, potpuno opravdanog nakon što je lopta pogodila nesrećnog Luisa Murijela koji je zamenio Zapatu, a onda doneo prevagu na pogrešnoj strani terena.

Ponovo je Ronaldo šutirao u Golinijevu desnu stranu, golman Atalante ga je pročitao, ali nije uspio da spreči njegov novi pogodak za velikih 2:2.

Atalanta je tako propustila priliku da poslije 30 međusobnih duela konačno savlada Juventus u Seriji A, ali i da izbije na drugo mjesto sa samo šest bodova zaostatka.

Juventus je povećao prednost nad Lacijom na osam bodova, odnosno devet nad Atalantom.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.