AU!

OVO BOLI: Podatak koji govori da je Arsenal u "žešćem kanalu"

Autor Milutin Vujičić

Na prvi pogled deluje kao lažni podatak, ali navijači Arsenala dobro znaju da nije...

Biće ovo još jedna neuspešna sezona za Arsenal.

"Tobdžije" se na tri kola pre kraja Premijer lige nalaze na tek devetom mestu i nadali su se navijači da bi mogli da se "izvuku" protiv gradskog rivala Totenhema, međutim tim Žozea Murinja uspeo je da "okrene" rezultat (2:1) i nastavi njihovu agoniju.

Možda će vas zanimati

Strašan projektil Aleksandra Lakazeta brzo je "poništila" glupost Kolašinca i Luiza, koju je u gol pretvorio Hjung-Min Son,  da bi trijumf Totenhemu doneo Aldevereld u 81. minutu meča.

Tako ni drugi put ove sezone Arsenal nije uspeo da slavi u gradskom derbiju, čekaju na trijumf pune dve godine, ali postoji "još gori" podatak po njih, a koji na prvi pogled deluje toliko neverovatno da bi mnogi pomislili da nije istinit.

Naime, Arsenal od januara 2015. godine (!!!) nije pobedio u gostima kod timova iz "top 6", preciznije Čelsi, Mančester siti, Mančester junajted, Liverpul ili Totenhem.

Nestvarni niz proteže se na čak 66 meseci jer je Arsenal poslednji put u gostima protiv najboljih timova Premijer lige slavio još 18. januara 2015. godine. Tada su igrali na "Etihadu" i pobedili golovima Santija Kazorle i Olivijea Žirua (2:0).

Od igrača koji su nastupili na toj utakmici za "tobdžije" za njih i dalje igra samo Ektor Beljerin, dok je Mesut Ozil čitavu utakmicu proveo na klupi za rezerve.

Bez pobeda u gostima kod najvećih - nema ni uspeha, a to će Arteta morati da promeni...

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

PROČITAJTE I OVO